Nogomet

Ajax ponovno bez pobjede, Sosa asistirao u debiju

Krešimir Milić • nedjelja, 17.09.2023.
Ajax ponovno bez pobjede, Sosa asistirao u debiju
Foto: FaH

Nizozemski velikan ostao je treću utakmicu zaredom bez pobjede porazom na gostovanju kod Twentea. Borna Sosa i Josip Šutalo odigrali su cijeli susret, a Jakov Medić je ostao na klupi…

Treću utakmicu zaredom Ajax ne zna za pobjedu. Upisali su minimalni poraz u uzvratnom susretu kvalifikacija Europske lige od Ludogoreca i remi s Fortunom Sittard u prvenstvu, a sad su poraženi na gostovanju kod Twentea.

Igraj na utakmice Eredivisie na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Slavili su domaći s 3:1 u utakmici 5. kola nizozemskog prvenstva. Već u 7. minuti Daan Rots zabio je za 1:0, a na 2:0 je povisio Sem Steijn u 11. minuti dok je Ajax smanjio u 35. minuti golom Briana Brobbeyja na asistenciju Borne Sose.

U nastavku su domaći ponovno bili konkretniji precizniji, a to su naplatili u 79. minuti kad je Naci Unuvar zabio za konačnih 3:1.

Za goste su cijeli susret odigrali hrvatski reprezentativci Borna Sosa, kojem je ovo bio debitantski nastup, te Josip Šutalo, a Jakov Medić je ostao na klupi. Ajax je trenutno 12. na ljestvici s pet bodova, a Twente je na drugom mjestu s 12 bodova koliko ima i vodeći PSV.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!