Tenis

Ajduković pružio otpor u debitantskom nastupu ali nije uspio do pobjede na Gripama

Krešimir Milić • nedjelja, 17.09.2023.
Ajduković pružio otpor u debitantskom nastupu ali nije uspio do pobjede na Gripama
Foto: Mario Strmotić/HINA

Hrvatski tenisač dobio je drugi set i pružio dobar otpor u trećem, ali bolji je bio 68. tenisač svijeta. Botic Van De Zandschulp pobijedio je s 2:1 u setovima…

Posljednje kolo Davis Cupa na splitskim Gripama između Hrvatske i Nizozemske otvorili su Duje Ajduković, 206. na svijetu, i Botic Van De Zandschulp, 68. na ATP listi, dvobojem u singlu.

Igraj na Davis Cup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski tenisač odigrao je dosta dobar meč protiv bolje rangiranog protivnika i pružio otpor, ali nije uspio doći do pobjede. Nizozemac je slavio sa 6:3, 3:6, 7:5 nakon gotovo dva sata igre na Gripama. Prvi set prošao je skoro pa glatko za Nizozemca. Napravio je break za vodstvo 3:1 i priveo set do kraja u svoju korist.

U drugom radi break već na prvom servisu Ajdukoviću, ali hrvatski tenisač vraća istom mjerom za 1:1 i ponavlja za 5:3 nakon čega osvaja drugi set. Na početku trećeg seta imao je Ajduković tri break lopte, ali uspio se spasiti Nizozemac koji radi break za 2:0 i svojim servisom dolazi do 3:0 u trećem setu. No, Ajduković se uspio vratiti i izjednačiti na 4:4 pa i 5:5, ali nije uspio dalje od toga.

Bio je ovo debitantski nastup 22- godišnjeg Splićanina za reprezentaciju te prvi meč protiv Van De Zandschulpa.

Nizozemska je ovom pobjedom povela s 1:0, a idući pojedinačni meč igraju Borna Gojo, 77. na ATP listi, i Tallon Griekspoor, dok će iza toga u parovima igrati Ivan Dodig i Mate Pavić protiv Wesleyja Koolhofa i Matwea Middelkoopa.

Davis Cup, 3. kolo:

Hrvatska - Nizozemska 0:1
Duje Ajduković - Botic Van De Zandschulp 3:6, 6:3, 5:7
Borna Gojo - Tallon Griekspoor
Dodig/Pavić - Koolhof/Middelkoop

Foto: HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!