Tenis

Gojo izjednačio protiv Nizozemaca, Ajduković umjesto Dodiga u paru

HINA, Krešimir Milić • nedjelja, 17.09.2023.
Gojo izjednačio protiv Nizozemaca, Ajduković umjesto Dodiga u paru
Foto: Mario Strmotić/HINA

Gojo je slavio s 2:1 u setovima protiv Griekspoora. Ajduković i PAvić imaju priliku donijeti Hrvatskoj pobjedu...

Borna Gojo je još jednom razveselio navijače hrvatske Davis Cup reprezentacije i pobjedom 4:6, 7:6, 6:4 protiv 24. tenisača svijeta Tallona Griekspoora, izjednačio rezultat na 1:1 u dvoboju hrvatskih i nizozemskih tenisača.

Igraj na Davis Cup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kao i u dvoboju Ajdukovića i Van de Zandschulpa, početak meča Goje i Griekspoora odredio je ishod prvog seta. Nizozemac je poveo 2:0, a to mu je bilo dovoljno za osvajanje prve dionice meča, jer je Goju ostavio bez prilike za break.

Taj je trend nastavljen i u drugom setu, iako je Gojo u nekoliko navrata bio na 15:30 ili 30:30, ali do break lopte nije stigao. Kroz svoje servis-gemove je brodio prilično sigurno do 11. gema, kad je uz njegovu podršku Griekspoor došao do 0-40. No, kako je omogućio Nizozemcu veliku priliku, tako mu je brzo zalupio vrata i s pet uzastopnih poena, gotovo sve winnerima, Gojo je poveo 6:5 i tako osigurao tie-break. To je sve što mu je trebalo. Iako nije uspio slomiti servis suparnika u prva dva seta, sve one prijetnje je pretočio u odlično odigran odlučujući gem u kojem je Griekspooru prepustio svega dva poena.

Gojo je treći set otvorio breakom i zadržao prednost do šestog gema, kad je Griekspoor drugim oduzetim servisom u meču izjednačio na 3:3. No, već u sljedećem gemu hrvatski broj 1 na ovom turniru ponovno je došao do breaka. Za vodstvo od 5:3 Gojo je zabio četiri asa, a onda uz, ponešto dramatičnih trenutaka i jednu spašenu break loptu nakon dvostruke pogreške, došao do nove velike pobjede u Davis Cupu realiziravši treću meč-loptu za konačnih 4:6, 7:6, 6:4 poslije dva sata i 22 minute borbe.

U parovima će Mate Pavić i Duje Ajduković, koji mijenja Ivana Dodiga, će imati priliku donijeti pobjedu protiv snažnog nizozemskog para koji čine Wesley Koolhof i Matwe Middelkoop.

Davis Cup, 3. kolo:

Hrvatska - Nizozemska 1:1
Duje Ajduković - Botic Van De Zandschulp 3:6, 6:3, 5:7
Borna Gojo - Tallon Griekspoor 4:6, 7:6, 6:4
Dodig/Pavić - Koolhof/Middelkoop

Foto: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!