Tenis

Ćorić i Gojo zadržali pozicije, kao i Vekić, ostali bilježili pad

HINA, Krešimir Milić • ponedjeljak, 18.09.2023.
Ćorić i Gojo zadržali pozicije, kao i Vekić, ostali bilježili pad
Foto: EPA

Među vodećim tenisačima nema promjena, kao ni kod tenisačica. Ljestvice su objavljene nakon tjedna u kojem se igrao Davis Cup…

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić ostao je na 26. mjestu na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak nakon tjedna u kojem su igrani susreti Davis Cupa.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prošlotjednu 77. poziciju zadržao je i Borna Gojo, dok je Dino Prižmić pao dva mjesta, na 170. poziciju. Duje Ajduković je također nazadovao, on se spustio sa 206. na 207. poziciju. Marin Čilić je napredovao jedno mjesto i sada je 242. tenisač svijeta.

Među vodećima nema promjena. Prvi je srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Španjolac Carlos Alcaraz, a treći Rus Danil Medvedjev.

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić ostala je na 21. mjestu na najnovijoj WTA ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak, dok su ostale tenisačice zabilježile pad. Petra Martić je pala dva mjesta, na 39. poziciju, Ana Konjuh se spustila sa 163- pozicije na 172., Petra Marčinko je nazadovala šest mjesta i sada je 170. tenisačica svijeta, a Jana Fett je pala sa 189. na 199. poziciju.

Aryna Sabalenka, druga je Poljakinja Iga Swiatek, a treća je Amerikanka Coco Gauff.

FOTO: EPA/Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!