Nogomet

Gomila navijača u Teheranu dočekala Cristiana Ronalda i momčad Al Nassra

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 18.09.2023.
Gomila navijača u Teheranu dočekala Cristiana Ronalda i momčad Al Nassra
Foto: EPA

Pred saudijskim Al Nassrom gostovanje je u Iranu kod Persepolisa, a po dolasku u zemlju stvorila se velika pompa, posebno zbog Cristiana Ronalda. Cijela momčad bit će pod pratnjom elitne jedinice policije...

Saudijski klub Al-Nassr dočekan je uz veliku pompu u ponedjeljak u Teheranu, gdje će s domaćim Persepolisom odigrati utakmicu azijske Lige prvaka.

Igraj na Azijsku Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Navijači su radosnim povicima ispratili autobus s Cristianom Ronaldom i njegovim suigračima, među kojima je i hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, kada su napuštali zračnu luku Imam Khomeini. Prije toga je portugalska zvijezda od predsjednika kluba Persepolis na poklon dobila raskošni perzijski tepih.

Veliki transparenti "Dobrodošli" s portretima nogometaša Al-Nassra izvješeni su na mostovima glavnih cesta koje prelaze ogromnu iransku prijestolnicu, nenaviknutu na doček međunarodnih zvijezda zbog diplomatske izolacije zemlje.

Nažalost, nijedan navijač neće moći prisustvovati utakmici u utorak na stadionu Azadi, najvećem u zemlji sa svojih 90 tisuća mjesta zbog sankcija Azijske konfederacije (AFC) izrečene nakon kontroverzne objave 2021. na Instagram stranici Persepolisa.

Utakmica koja se igra iza zatvorenih vrata ipak će biti prenošena na televiziji. Od sada do početka utakmice, igrači Al-Nassra bit će pod osiguranjem elitne jedinice policije, specijalizirane za predsjednička putovanja, objavio je sportski portal Varzesh 3.

Svim klubovima je izazov dobro startati u azijskoj Ligi prvaka, u kojoj su saudijski klubovi sada favoriti nakon što su se znatno pojačali tijekom ljeta. Al-Nassr će se pokušati osvetiti iranskom klubu za poraz u polufinalu natjecanja 2020. godine.

Najuspješniji i najpopularniji klub u Iranu, Persepolis, dva je puta finalist natjecanja 2018. i 2020., dok ga je Al-Nassr osvojio 1995. godine.

FOTO: EPA/STR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!