Košarka

Jusup nakon poraza od Budućnosti: 'Evidentno je da imamo problem s organizacijom igre'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 18.09.2023.
Jusup nakon poraza od Budućnosti: 'Evidentno je da imamo problem s organizacijom igre'
Foto: FaH

Zadar je poražen u polufinalu ABA lige, bolja je bila Budućnost koja je slavila sa 70:58. Danijel Jusup nakon susreta nije mogao biti zadovoljan nastupom svojih igrača...

Trener Budućnosti Petar Mijović nakon susreta isticao je važnost ove pobjede protiv protivnika "specifične obrane".

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Zadar je najmanje mijenjao ekipu, nosioci igre su tu duži vremenski period i imaju prednost u odnosu na ekipe koje su tek stvarane. Pretpostavljao sam nakon treninga da su noge teške, ali nama je cilj da budemo spremni za početak ABA lige i Eurokupa. Dobar temelj je fantastičan odnos, odbrambeni nivo je bio visok. U napadu smo bili stegnuti, nedostajalo je boljeg protoka lopte na njihovu specifičnu odbranu. Nismo nalazili dobra rješenja, a kada smo ih našli, onda postotak šuta nije bio dobar. Raduje me način na koji smo pobijedili. Jako je značajno što smo Superkup otvorili pobjedom."

Za razliku od Mijovića, Danijel Jusup nije imao previše razloga za zadovoljstvo.

"U prvom poluvremenu bili smo obri i nosili smo se sa njima. Imali smo otvorene šuteve, ali u prvom poluvremenu nismo pogodili nijednu tricu, a s takvim prosjekom ne možemo pobijediti. I u obrani smo bili kompaktniji u prvom dijelu. Skraćena nam je rotacija, pokušavam pružiti šansu mlađim igračima, pa nas je negdje i njihovo neiskustvo koštalo. Evidentno je da imamo i problem s organizacijom igre", prenosi službena stranica ABA lige.

FOTO: HINA/ Zvonko KUCELIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!