Ostali sportovi

Hrvatska druga u sjedećoj odbojci na Mediteranskim igrama sportova na pijesku

Sportnet, Krešimir Milić • utorak, 19.09.2023.
Hrvatska druga u sjedećoj odbojci na Mediteranskim igrama sportova na pijesku

Hrvatsku je na Igrama u 10 sportova predstavljalo 30 sportaša i 28 sportašica, a s osvojenih 11 medalja. U muškoj konkurenciji u sjedećoj odbojci sudjelovalo je šest reprezentacija, a u ženskoj samo Hrvatska i Slovenija…

U grčkom Heraklionu održane su III. Mediteranske igre sportova na pijesku na kojima je sudjelovalo oko 1.500 sportaša i sportašica iz 26 država iz sredozemnog okruženja. Hrvatsku je u 10 sportova predstavljalo 30 sportaša i 28 sportašica, a s osvojenih 11 medalja (dva zlata, četiri srebra i pet bronci ) ostvaren je najuspješniji nastup na Igrama.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U sklopu Mediteranskih igara održani su i turniri u sjedećoj odbojci na pijesku na kojima su sudjelovale i hrvatske ekipe i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. U muškoj konkurenciji sudjelovalo je šest reprezentacija, a u ženskoj samo Hrvatska i Slovenija.

Muška reprezentacija u sastavu Nenad Ilibašić, Hrvoje Radoš, Vilijem Kerep i Edvin Zdionica na koncu je osvojila drugo mjesto iza BiH, dok su djevojke Andreja Giba, Maja Drobnjaković, Lana Rosić izgubile svoj meč od Slovenki osvojivši, također srebro.

"Bio je ovo odličan prikaz jednog relativno novog parasporta na Mediteranskim igrama. Jedan od najbitnijih ciljeva na ovim igrama je postignut, a to je integracija sportaša sa i bez invaliditeta", kazala je hrvatska reprezentativka Maja Drobnjaković.

Četvrto izdanje Mediteranskih igara na pijesku 2027. godine održat će se u portugalskim gradovima Lagoa i Portimao.

Foto: HPO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!