Nogomet

Kustić ugostio izvršnog direktora FARE-a: 'Promptna reakcija uz prevenciju najbolji je put borbe protiv rasizma'

Krešimir Milić • utorak, 19.09.2023.
Kustić ugostio izvršnog direktora FARE-a: 'Promptna reakcija uz prevenciju najbolji je put borbe protiv rasizma'
Foto: Zvonko Kucelin/HINA

Na sastanku je zaključeno da su upravo događaji na posljednjoj utakmici veliki korak u borbi protiv svih oblika diskriminacije na nogometnim stadionima. Piar Powar izrazio je zadovoljstvo sastankom s predsjednikom HNS-a…

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić primio je u sjedištu krovne organizacije hrvatskog nogometa izvršnog direktora FARE-a Piaru Powara.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sastanku su prisustvovali i izvršni direktor HNS-a Tomislav Svetina i voditelj odjela prevencije sigurnosti i integriteta Jurica Jurjević, a na sastanku je zaključeno da su upravo događaji na posljednjoj utakmici veliki korak u borbi protiv svih oblika diskriminacije na nogometnim stadionima.

"Zajednički zaključak Hrvatskog nogometnog saveza i FARE-a je da je promptna reakcija kojom su pronađeni, uhićeni i osuđeni počinitelji djela na utakmici u Rijeci, uz prevenciju, najbolji put kako se ubuduće boriti protiv rasizma i diskriminacije, ne samo u nogometu već u cjelini. Zaključeno je i da će HNS sa svim partnerima nastaviti predanu borbu protiv rasizma i diskriminacije", rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Zadovoljstvo sastankom izrazio je i Powar.

"Bilo je zadovoljstvo susresti se s predsjednikom HNS-a, Marijanom Kustićem i njegovim suradnicima te čuti njihovu odlučnost da se bore protiv diskriminacije. Spremni smo podržati HNS svojom stručnošću kroz buduće aktivnosti za koje se nadamo da će uključivati akcijski plan koji će sagledati sva područja diskriminacije te opsežan angažman i edukaciju. Pozdravljamo perspektivu u kojoj su hrvatski nogometni stadioni mjesta na kojima nema diskriminacije", istaknuo je izvršni direktor FARE-a Piara Powar.

AUTOR: HNS

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!