Nogomet

Ozljeda Ivanušeca zasjenila pobjedu Feyenoorda, vratar Lazija zabio za bod protiv Atletica

Branimir Korać • utorak, 19.09.2023.
Ozljeda Ivanušeca zasjenila pobjedu Feyenoorda, vratar Lazija zabio za bod protiv Atletica
Foto: EPA

U skupini E Lige prvaka do tri boda stigao je Feyenoord pobjedom protiv Celtica dok je Lazio u posljednjim trenucima stigao do poravnanja protiv Atletica. Strijelac je bio vratar Ivan Provedel...

Lazio - Atletico 1:1

Već se činilo da će Atletico uzeti sva tri boda u Rimu, ali Lazio se spasio i u posljednjim trenucima stigao do boda. Domaćin je više napadao i bio opasniji te je u konačnici zaslužio bod.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Atletico je stigao do vodstva nakon pola sata igre i to preko Pabla Barriosa. Molina mu je dao loptu, Barrios je dobro pucao, lopta je na putu zahvatila i nekog u obrani Lazija te je prevarila vratara i završila u mreži.

Barriosu je ovo bio debi u Ligi prvaka, riječ je od mladom 20-godišnjem veznjaku u kojeg Diego Simeone ima sve veće povjerenje.

Lazio je tražio poravnanje, a možda i najbolju priliku imao je u 53. minuti kada je Oblak loše ispucao loptu i zakuhao si neugodnu situaciju, ona je u konačnici došla do Immobilea, samog na 7-8 metara, ali Oblak brani njegov pokušaj.

Kada se već činilo da će Atletico uzeti pobjedu, Luis Alberto u 95. minuti je ubacio, a vratar Provedel u čudesnom finišu glavom zabio za 1:1.

Feyenoord - Celtic 2:0

Feyenoord je krenuo s tri boda protiv Celtica, slavio je u odličnoj večeri u kojoj je trebao slaviti i uvjerljivije. Ipak, loša vijest je ozljeda Luke Ivanušeca u završnici susreta.

Feyenoord je do vodstva stigao u sudačkoj nadoknadi prvog dijela pogotkom Calvina Stengsa iz slobodnog udarca. Živi zid gostiju pomaknuo se dovoljno da lopta prođe pokraj njega i završi u samom kutu pokraj nemoćnog Joea Harta.

U 63. minuti Lagerbielke radi veliku glupost, u svojih 16 metara radi prekršaj s leđa, zarađuje drugi žuti karton, a domaćin kazneni udarac. Igor Paixao pucao je loše i Hart je obranio, ali igrač manje Celticu je ostao.

U 68. minuti još jedno isključenje za škotsku momčad. Holm je uklizavao s visoko podignutom nogom i odmah je isključen.

S dva igrača više Feyenoord je odmah došao do pogotka, ubačena je lopta iz slobodnog udarca, Geertruida je pogodio mrežu, ali dosuđeno je zaleđe.

Što nije napravio tada, Feyenoord je napravio u 76. minuti. Ubačena lopta Stengsa s desne strane, obrana Celtica kratko je odbila do Alireze Jahanbakhsha koji podiže na 2:0.

Feyenoord je privodio susret kraju i onda je ostao bez Ivanušeca koji je čini se zaradio težu ozljedu gležnja te je na nosilima iznesen s travnjaka.

Feyenoord je upisao pobjedu, ali ju je skupo platio.

FOTO - Olaf Kraak, EPA

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Lazio1:1Atlético Madrid
Feyenoord2:0Celtic
1Atlético Madrid 617:6+1114
2Lazio 67:7010
3Feyenoord 69:10-16
4Celtic 65:15-104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!