Ostali sportovi

Đrilić krenuo u novu klupsku sezonu praktički bez dana odmora

Sportnet, Krešimir Milić • srijeda, 20.09.2023.
Đrilić krenuo u novu klupsku sezonu praktički bez dana odmora

Nakon Europskog prvenstva otputovao je u Milano na klupske pripreme. Novi klub hrvatskog reprezentativca ima velike ambicije…

Petar Đirlić, 26-godišnji korektor hrvatske odbojkaške reprezentacije, nakon nastupa na Europskom prvenstvu odmah je krenuo put Milana, svog novog kluba, krenuvši u novu klupsku sezonu praktički bez dana odmora.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"To je bio moj izbor, htio sam što prije riješiti sve stvari pred početak sezone kako bi mirno ušao u početak lige. A i kako ću krajem studenoga postati otac male djevojčice htio sam sve srediti pred početak lige oko stana i liječničke skrbi kako bi supruga mogla u miru doći na sve pripremljeno", govori pun emocija jedan od naših najboljih igrača pred kojim je zahtjevna sezona te dodaje:

"Milano je lani ispao u polufinalu Prvenstva i Kupa, pa su sada ambicije malo više. Ostala je praktički cijela prošlogodišnja momčad, a doveli su Kazyskog, MVP-a lige lani i mene kao najboljeg skorera Serie A. Igramo i CEV kup, tu su ambicije također izražene."

U Milanu je Petar za sada više no zadovoljan.

"Uvjeti su vrhunski, valjda po prvi puta osjećam profesionalizam na najvišoj razini. Od izbora stana do svih sitnica u klubu vezanih uz treninge, liječničku skrb. Toliko je članova stožera u klubu da još nisam svima niti zapamtio ime, svatko ima svoj djelokrug rada, stvarno sjajno."

Obećava to, dakako, još jednu dobru sezonu. Što znači da će naš korektor još više napredovati, a od toga će profitirati i naša reprezentacija. Ocijenio je Petar i nastup na Europskom prvenstvu.

"Otprilike četvorka, za peticu nedostaje ta pobjeda protiv Rumunjske i to nam je svima žao. Nažalost, izgubili smo od momčadi nominalno slabijeg rejtinga od nas i to nas boli. Iako, cilj smo ostvarili, ulazak u drugi krug, što smo napravili i prije dvije godine i na neki način napravili kontinuitet rezultata na velikim natjecanjima. Kvalitetu imamo, ali još uvijek ne možemo očekivati čuda od naše reprezentacije, nemamo mi još uvijek tako veliku bazu igrača. Iako, mladi koji dolaze vidna su perspektiva i vjerujem da ćemo još desetak godina moći svi zajedno igrati. Mlađi će nas možda malo starije gurati kroz treninge i na taj način tražiti svoje mjesto u momčadi. No, moram još pohvaliti sve one dečke koji nisu bili s nama na Europskom prvenstvu ali su bili u Europskoj ligi, jer oni su također dali svoj veliki obol ovom rezultatu."

Izbornik Enard očito vrlo dobro funkcionira s našom selekcijom.

"Skroz smo usvojili njegovu filozofiju odbojke i mislim da zajedno odlično funkcioniramo. Poraz od Rumunja ne možemo staviti njemu na teret, svi smo tu krivi, nismo dobro ušli u meč, nismo dovoljno respektirali protivnika i taj mentalitet nam se na kraju obio o glavu. To nam je dobra škola, nismo mi još uvijek na toj razini da ikoga smijemo shvatiti olako."

Europsko prvenstvo je završeno, a svoje viđenje završnice dao je Đrilić.

"Mislim da su na kraju medalje apsolutno zasluženo podijeljene, Poljaci su prvaci na iskustvo, možda i na mišiće, dok srebrni Talijani imaju sjajnu mladu momčad pred kojom je velika budućnost, oni su napravili odličnu i bezbolnu smjenu generacija. Slovenci su osvojili broncu, također zasluženo, Francuzi su bili u nekom mix sastavu, previše ozljeda, tako da je i to potpuno realno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!