Nogomet

Real Sociedad povratak u Ligu prvaka otvara s viceprvacima

Krešimir Milić • srijeda, 20.09.2023.
Real Sociedad povratak u Ligu prvaka otvara s viceprvacima
Foto: EPA

Inter je prošle sezone stigao do finala Lige prvaka i pružio u finalu dobru partiju u kojoj je slavio Manchester City. Na krilima prošle sezone momčad Intera želi nastaviti europski put i u ovoj, a iskorak traži i Real Sociedad…

Deset godina prošlo je otkako je posljednji put himna Lige prvaka zasvirala na stadionu Real Sociedada. Vratila se momčad iz San Sebastiana u ovo natjecanje i igrat će u skupini s Benficom, RB Salzburgom i prošlogodišnjim finalistom Interom.

Igraj na Real Sociedad - Inter na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već na premijeri povratka u veliko europsko natjecanje igraju protiv viceprvaka Europe. Real Sociedad je jedna od momčadi koje su mnogi htjeli izbjeći iz četvrte jakosne skupine, a to je otvoreno kazao i Simone Inzaghi. Jasno je i zašto, jer momčad Imanola Alguacila redovno uzima skalpove moćnijima u La Ligi i Europi.

Dosad je to bila Europska liga, a sad imaju priliku dokazati se na većoj sceni. Prošlu sezonu završili su na četvrtom mjestu iza Barcelone, Real Madrida i Atletico Madrida, a posljednjih sezona nije to iznenađenje za njih s obzirom da redovno izbore europsko natjecanje.

Posljednji put kad su igrali grupnu fazu Lige prvaka nisu upisali nijednu pobjedu, završili su natjecanje s tek jednim bodom. Deset godina kasnije imaju priliku popraviti to, a na putu im je prva prepreka Inter.

Inzaghijeva momčad najavila je najozbiljniju kandidaturu za Scudetto, a kako bi mogli kotirati u Europi vidjet ćemo danas. U prošlom kolu deklasirali su gradskog rivala Milan, što već lagano ulazi u tradiciju. Pet puta se ove godine igrao Derby della Madonnina, a svaki put je slavio Inter, baš kao i u polufinalima prošle sezone.

Inter je ove sezone slabiji za neke igrače poput Marcela Brozovića i Romelua Lukakua, ali ako je suditi po onome što su pokazali na početku sezone već imaju adekvatne zamjene za sve.

Što su rekli?

Imanol Alguacil, trener Real Sociedada: "Inter ima veliki potencijal i mnoge momčadi su padale protiv njih. Neću govoriti o snagama jer ih je mnogo. Mi moramo biti svoji, znajući da ispred sebe imamo momčad koja je viceprvak Europe. Ako postignemo svoju razinu, natjecat ćemo se i, ako se budemo natjecali, možemo biti blizu pobjede."

Simone Inzaghi:"Put koji smo prošli prošle sezone nam je pomogao. Imali smo dvije važne godine u Ligi prvaka, što ovaj prestižni klub u kojem radimo i zaslužuje. Ono što nam je Liga prvaka ostavila prošle godine je nešto posebno. Bila je to prekrasna vožnja, a ne zaboraviti onu tešku skupinu koju smo morali proći. U skupinama sam izu četvrtog pota htio izbjeći Real Sociedad i Newcastle. Real Sociedad je vrlo organizirana momčad s trenerom koji je s njima dugi niz godina i imamo veliki respekt prema njima."

Mjesto, vrijeme, sudac

Reale Arena, San Sebastian, 21 sat

Sudac: Michael Oliver (Engleska)

Nedostaju

Real Sociedad: Fernandez, Merquelanz, Andre Silva, Elustondo (ozljede)

Inter: Calhanoglu, Cuardado (ozljede)

Prethodni međusobni dvoboj

Otkako je modernih europskih natjecanja nisu se susretali.

Prognoza

Interovo gaženje gradskog rivala poruka je i Real Sociedadu, ali španjolska momčad pokazala je više puta da se može nositi s jakim protivnicima pa je izgledno da bi moglo biti golova na obje strane.

FOTO: EPA/Juan Herrero

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!