Košarka

Zadar porazom od Mege nastup na ABA Superkupu završio na šestom mjestu

Branimir Korać, HINA • srijeda, 20.09.2023.
Zadar porazom od Mege nastup na ABA Superkupu završio na šestom mjestu

Na rasporedu je završni dan ABA Superkupa, a poznato je već kako je peto mjesto zauzela Mega koja je svladala Zadar i potisnula ga na šesto mjesto...

Košarkaši Zadra osvojili su šesto mjesto na ABA Superkupu, uvodnom natjecanju uoči nove sezone u regionalnoj ligi, nakon što ih je u dvoboju za peto mjesto uvjerljivo pobijedila beogradska Mega sa 101:78 (21:13, 27:18, 30:22, 23:25).

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Oslabljena momčad Danijela Jusupa odigrala je na turniru u Podgorici treću utakmicu u tri dana i nije se uspjela ozbiljnije suprotstaviti Megi, koja je već u prvoj četvrtini došla do dvoznamenkaste prednosti i povećavala ju sve do najuvjerljivijih +31 (86:55) u posljednjoj četvrtini. U završnici je Zadar uspio malo ublažiti poraz.

Zadrani su na ovom turniru nastupili bez svog najboljeg igrača Luke Božića, a Dario Drežnjak je igrao samo u prvom dvoboju protiv Budućnosti.

Protiv Mege je strijelce Zadra predvodio Arijan Lakić sa 17 koševa. Kapetan Marko Ramljak je ubacio 13 poena, a Lovro Mazalin 11. Kod Mege su najbolji bili Nikola Topić s 27 koševa i Stefan Miljenović s 22.

U utakmici za sedmo mjesto beogradski FMP je pobijedio ljubljansku Cedevitu Olimpiju s 85:81 u produžetku.

FOTO: Dragana Stjepanović/ABA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!