Nogomet

Golijada u Münchenu u zasluženoj pobjedi Bayerna protiv Manchester Uniteda

Mihaela Bradovski • srijeda, 20.09.2023.
Golijada u Münchenu u zasluženoj pobjedi Bayerna protiv Manchester Uniteda
Foto: EPA

U skupini A Lige prvaka odigrana su dva susreta prvog kola, a viđeno je čak 11 pogodaka. U utakmici kola Bayern je s 4:3 bio bolji od Manchester United...

Bayern - Manchester United 4:3

Očekivano odlična utakmica u Münchenu, Bayern i Manchester United u međusobnoj borbi za važne bodove u susretu u koji su i jedni i drugi ušli svaki sa svojim mukama i problemima, ali i prednostima te nadanjima. Bayern je očekivano bio opasniji i na kraju zasluženo slavio.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U 28. minuti Bayern je poveo nakon jako loše reakcije Onane. S ruba kaznenog prostora pucao je Sane, no dosta loše, ali Onana je neočekivano slabo reagirao i lopta mu bježi u gol.

Nije se United još niti oporavio od tog šoka, a već je stigao novi pogodak. Ovaj put Musiala je dobro proigrao u 16 metara samog Gnabryja, a on vrlo precizno pogađa u sam kut.

Odmah na startu drugog poluvremena Manchester United stigao je do smanjenja zaostatka. Dobra akcija gostiju, lopta za Hojlunda u 16 metara, a on smanjuje na 2:1.

Vrlo brzo Bayern zarađuje kauneni udarac. Upamecano je pucao glavom, lopta pogađa u ruku Eriksena, a loptu uzima Harry Kane i u svom stilu zabija za 3:1.

Imao je Bayern prilika za povećanje prednosti i potpuni bijeg, nije ih koristio i onda je Manchester došao do smanjenja na 3:2.

U završnici susreta Casemiro je iz teške pozicije s poda pucao prema golu nakon dosta loše reakcije Upamecana koji je bio neodlučan i nije izbio loptu.

Tu nije bio kraj. Bayern je ponovno pritisnuo u završnici, Müller je zatresao vratnicu pa u nastavku akcije Tel iz blizine zakucao loptu u mrežu za 4:2.

Točku na i stavio je Casemiro svojim drugim pogotkom, Fernandes je ubacio iz slobodnog udarca, a Casemiro glavom skrenuo loptu u mrežu.

Očekivana tri boda tako ostaju u Münchenu.

Galatasaray - Kopenhagen 2:2

Galatasaray je ugostio u Istanbulu Kopenhagen i uspio se spasiti od poraza koji mu je opasno prijetio.

Danci su vodili 2:0 golovima Elyounoussija i Goncalvesa i činilo se da će uzeti puni plijen sve do 73. minute kada su stvari polako krenule krivim smjerom.

U toj minuti Jelert zarađuje drugi žuti karton i gosti ostaju s igralem manje.

Galatasaray je to iskoristio i u 86. minuti preko Sache Boeya i u 88. minuti preko Tetea dolazi do poravnanja na 2:2 i spašava se od poraza.

FOTO: EPA, Anna Szilagyi

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Galatasaray2:2København
Bayern4:3Manchester United
1Bayern 612:6+616
2København 68:808
3Galatasaray 610:13-35
4Manchester United 612:15-34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!