Nogomet

Sjajan start Arsenala, Sevilla kiksala na svom terenu protiv Lensa

Mihaela Bradovski • srijeda, 20.09.2023.
Sjajan start Arsenala, Sevilla kiksala na svom terenu protiv Lensa
Foto: EPA

Arsenal je moćno otvorio nastup u skupini B LIge prvaka pregazivši na svom stadionu PSV s 4:0. Kiksala je Sevilla koja je odigrala samo 1:1 protiv Lensa kod kuće...

Arsenal - PSV 4:0

Arsenal je povratak u Ligu prvaka proslavio ranim pogotkom. U osmoj minuti Saka je dao loptu za Odegaarda koji puca s 15 metara, vratar odbija loptu, ali samo do Sake koji rutinski zabija.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Arsenal je do drugog gola stigao u 20. minuti kada je Vermaelen pogriješio i dao loptu domaćinu koji je odjurio u kontru, Saka je proigrao Trossarda koji zabija za 2:0.

PSV nije imao šanse protiv raspoloženog Arsenala koji dolazi i do trećeg pogotka, Trossard je krasno uočio na drugoj strani kaznenog prostora Gabriela Jesusa koji rutinski zabija.

I u drugom dijelu Arsenal je pronalazio put do mreže. U 70. minuti Martin Odegaard lijepim udarcem izvana pogodio je sam kut za 4:0.

Zadovoljio se domaćin tim rezultatom i u konačnici slavio bez ikakvih problema i sa stilom se vratio u Ligu prvaka.

Sevilla - Lens 1:1

U dvoboju dvije momčadi koje su jako loše otvorile sezonu, Sevilla je ugostila Lens i samo remizirala 1:1. Bila je bolja i opasnija, ali i neefikasna.

Sevilla je vrlo rano povela, već u devetoj minuti Ivan Rakitić je ubacio iz kornera na prvu vratnicu gdje je Lucas Ocampos koji lijepo glavom skreće loptu u mrežu Lensa.

Sevilla je povela nakon prekida, aLens se vratio iz prekida. U 24. minuti dosuđen je slobodni udarac na 17 metara, savršeno ga je izveo Angelo Fulgini i pogodio gornji kut.

Fulgini je tek drugi igrač Lensa koji je zabio u Ligi prvaka izravno iu slobodnog udarca, prvi je bio još 1998. godine Vladimir Šmicer protiv kijevskog Dynama.

Promjena do kraja nije bilo, a moglo ih je biti na obje strane. Rakitić je igrao do 74. minute.

FOTO: EPA, NEIL HALL

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Arsenal4:0PSV Eindhoven
Sevilla1:1Lens
1Arsenal 616:4+1213
2PSV Eindhoven 68:10-29
3Lens 66:11-58
4Sevilla 67:12-52

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!