Nogomet

Župarić odigrao svih 90 minuta u slavlju Portlanda, ozljede Messija i Albe

Petar Jenjić • četvrtak, 21.09.2023.
Župarić odigrao svih 90 minuta u slavlju Portlanda, ozljede Messija i Albe
Foto: EPA

Noćas su na teren izašla trojica hrvatskih nogometaša u MLS-u, a samo je do pobjede stigao Dario Župarić s Portlandom. Kristijan Kahlina je remizirao sa Charlotteom, dok je Damir Kreilach s Real Salt Lakeom upisao poraz...

Čak četvrti uzastopni remi upisala je Charlotta koja je noćas na domaćem terenu odigrala 2:2 protiv Philadelphia Uniona. To joj je čak 12 remi sezone, a uz njega ima sedam pobjeda i devet poraza.

Igraj na MLS ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaćin je imao vodstvo od 2:0 pogocima Justina Merama iz 50. i Karola Swiderskog iz 61. minute, no gosti su uspjeli doći do boda. Prvo je u 70. minuti poentirao Quinn Sullivan, da bi u sudačkoj nadoknadi iz penala zabio Daniel Gazdag.

Kristijan Kahlina branio je cijelu utakmicu za Charlotte.

Damir Kreilach igrao je u početnoj postavi Real Salt Lakea, a igru je napustio u 69. minuti. Njegova momčad izgubila je kod kuće od Dallasa s 3:1 te je sada na omjeru od 11 pobjeda, sedam remija i 11 poraza.

Domaćin je nakon prvog poluvremena imao vodstvo zahvaljujući zgoditku Cristiana Aranga, ali u nastavku je uslijedio preokret. Prvo je u 56. minuti poentirao Paul Arriola, da bi u 62. i 71. za sva tri boda Dallasa zabio Jesus Ferreira.

Portland Timbersi upisali su pobjedu na domaćem terenu protiv San Jose Earthquakesa s 2:1, a svih 90 minuta odigrao je hrvatski stoper Dario Župarić.

U završnici prvog poluvremena za 1:0 poentirao je Cristhian Paredes, na 2:0 povisio je Evander u 58. minuti, da bi konačan rezultat, nakon točno sat vremena igre, postavio Matthew Hoppe.

Los Angeles FC odigrao je bez golova na gostovanju kod St. Louis Cityja. Stipe Biuk ušao je u igru u 89. minuti umjesto Cristiana Olivere.

Inter Miami stigao je do pobjede protiv Toronta s 4:0, a problem bi mogla stvoriti ozljeda Lea Messija koji je igru napustio u 37. minuti, a dvije minute prije njega i Jordi Alba.

"Neće sigurno igrati u nedjelju, znamo da nam je finale sljedeću srijedu, ali neće doći blizu terena, ako ne budu mogli. Ne vjerujem da je nešto novo ili nešto gore od ranije. Ne vjerujem da je ozljeda mišića", rekao je trener Gerrardo Martino.

MLS:
Charlotte - Philadelphia Union 2:2
Inter Miami - Toronto FC 4:0
Real Salt Lake - FC Dallas 1:3
Portland Timbers - San Jose Earthquakes 2:1
St. Louis City - LAFC 0:0

FOTO - EPA, CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!