Nogomet

Liverpool europsku sezonu otvara gostovanjem u Austriji

Petar Jenjić • četvrtak, 21.09.2023.
Liverpool europsku sezonu otvara gostovanjem u Austriji
Foto: EPA

U susretu prvog kola Europske lige snage će odmjeriti LASK i Liverpool. I jedna i druga momčad u današnji dvoboj ulaze u pozitivnom ozračju, a Redsi i kao favoriti što će zasigurno htjeti opravdati...

Pred nama je i otvaranje sezone u Europskoj ligi, a od 18:45 sati austrijski LASK će ugostiti Liverpool. Ove dvije momčadi ranije nisu međusobno igrale, a smještene su u skupinu E gdje se još nalaze Royale Union SG i Toulouse.

Igraj na LASK - Liverpool na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Austrijska momčad proteklu je sezonu završila na trećem mjestu u prvenstvu te izborila posljednje pretkolo ovog natjecanja. Igrala je protiv mostarskog Zrinjskog, a u dvije utakmice izbacila ga je s ukupnim rezultatom 3:2, iako joj nije bilo nimalo lako.

Po pitanju nacionalnih natjecanja, prošla je prvo kolo Kupa protiv niželigaša Rothisa (6:0), a u prvenstvu je nakon sedam odigranih utakmica na trećem mjestu s četiri pobjede, dva remija i jednim porazom. Taj poraz stigao je od Sturma, dok su svladali BW Linz (2:0), Austriju Beč (2:0), Austriju Lustenau (2:0) i Austriju Klagenfurt (3:1).

Liverpool ne bježi od uloge favorita, a u novu sezonu ušao je jako dobro. Na startu Premiershipa remizirao je u gostima kod Chelseaja (1:1), nakon čega je zaredao s četiri pobjede. Prvo je bio bolji od Bournemoutha (3:1), uslijedio je preokret s igračem manje protiv Newcastlea (3:1), a zatim i bodovi protiv Aston Ville (3:0) i Wolverhamptona.

Redsi su posljednji puta igrali ovo natjecanje u sezoni 2015./16. kada su stigli sve do finala, no tamo ih je porazila Sevilla. LASK je pretprošle sezone igrao osminu finala Konferencijske lige gdje ga je s ukupnih 7:5 izbacila praška Sparta, dok je Europsku ligu igrao sezonu ranije. Tada je završio treći u skupini s Tottenhamom, Ludogorecom i Antwerpom.

I jedna i druga ekipa imaju određenih problema sa sastavljanjem udarne postave, s obzirom na određene izostanke. Ono što vrijedi izdvojiti jest da bi se u početnoj postavi domaćina mogao naći Marin Ljubičić, iako mu minutaža ove sezone nije pretjerano konstantna. Podsjetimo, u prošlom prvenstvenom kolu upisao se u strijelce.

Što su rekli

Thomas Sageder, trener LASK-a: "Moja momčad izgleda motivirano i usredotočeno, igramo utakmicu protiv Liverpoola, protiv jakog protivnika. Znamo što nas čeka, ali koncentrirani smo na sebe i kako ćemo mi igrati. Spremni smo i veselimo se susretu večeras."

Jurgen Klopp, trener Liverpoola: "Poznajem austrijski nogomet, ali nisam nikada bio u Linzu. Znamo da smo favoriti, a ovdje smo došli igrati nogomet. Utakmicu uzimamo ozbiljno i želimo je iskoristiti maksimalno. Nismo arogantni, želimo se natjecati i pobijediti ovdje. LASK je stabilna ekipa koja ima jasnu ideju nogometa."

Mjesto, vrijeme, suci

Raiffeisen Arena, Linz, 18:45

Sudac: Marco Di Bello (Italija)

Nedostaju

LASK: Anselm, Michorl, Pintor, Wiesinger (ozljeda)

Liverpool: Alexander-Arnold, Alcantara (ozljeda)

Zadnji susret

Ove dvije ekipe nisu se do sada nikada susretale.

Prognoza

Jasno je da Redsi imaju kvalitetu više u svojim redovima te bi to trebali večeras riješiti u svoju korist bez prevelikih problema. Ipak, očekujemo da će obje ekipe postići barem jedan pogodak.

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!