Ostali sportovi

Simone Biles nastupit će na svom šestom Svjetskom prvenstvu

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 21.09.2023.
Simone Biles nastupit će na svom šestom Svjetskom prvenstvu
Foto: EPA

Na šestom Svjetskom prvenstvu u gimnastici nastupit će Simone Biles koja predvodi žensku ekipu u Antwerpenu. Natjecanje se održava od 30. rujna do 8. listopada....

Američka gimnastičarka Simone Biles trebala bi nastupiti na svom šestom Svjetskom prvenstvu nakon što je na kvalifikacijskom natjecanju u SAD-u imala najbolji rezultat u višeboju, priopćio je u srijedu Američki gimnastički savez.

Igraj na SuperSport 1. HMNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Biles, četverostruka olimpijska pobjednica i 19 puta osvajačica svjetskog zlata, predvodi žensku ekipu na SP-u u Antwerpenu u Belgiji, gdje je osvojila prvu od svojih pet svjetskih titula u višeboju 2013. u dobi od 16 godina.

"Povratak tamo gdje je sve počelo, vidimo se uskoro u Belgiji", napisala je 26-godišnja Biles na Instagramu. Tako će postati prva žena koja će predstavljati SAD na šest svjetskih prvenstava, nakon što je stekla automatsku kvalifikaciju, nadmašivši višebojski poredak na ovotjednom dvodnevnom izbornom kampu u Texasu.

Pridružit će joj se Shilese Jones, Leanne Wong i Skye Blakely – koje su slavile na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu, kao i 17-godišnja Joscelyn Roberson. Svjetsko prvenstvo u Antwerpenu se održava od 30. rujna do 8. listopada.

Biles se vratila natjecanjima u kolovozu nakon što se na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. povukla i onda pauzirala dvije godine. Na nacionalnom prvenstvu ove godine osvojila je rekordni osmi naslov u višeboju i ranije ovog mjeseca rekla je da joj je cilj natjecanje na OI u Parizu sljedeće godine.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!