Nogomet

Zrinjski u povijesnom susretu sanja iznenađenje protiv snažnih Nizozemaca

Mihaela Bradovski • četvrtak, 21.09.2023.
Zrinjski u povijesnom susretu sanja iznenađenje protiv snažnih Nizozemaca
Foto: Pixsell

Nogometaši Zrinjskog iz Mostara prva su momčad iz Bosne i Hercegovine koja će igrati u grupnoj fazi nekog europskog nogometnog natjecanja. Povijesnu utakmicu odigrat će večeras protiv AZ Alkmaara...

Dan koji su u Zrinjskom dugo sanjali napokon je stigao. Prva utakmica u skupini Konferencijske lige, veliki dvoboj protiv snažnog AZ Alkmaara koji svojim igrama u nizozemskom prvenstvu pokazuje kako je jedan od ozbiljnih kandidata za ostanak što duže u ovom natjecanju.

Igraj na Zrinjski - AZ Alkmaar na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim nisu u Zrinjskom bez ambicija, nisu sve ambicije ispunjene pukim ulaskom u skupinu već će u svakoj utakmici pokušati napraviti što više i doći do sva tri boda.

Prvi protivnik je vrlo težak i neće biti nimalo jednostavno izboriti pobjedu u ovom susretu. Svjesni su toga u Zrinjskom, ali puni optimizma ulaze u ovaj susret i vjeruju da šanse uvijek postoje. Nema dvojbe da će za takvo što biti potrebno odigrati najbolju utakmicu sezone, možda i najbolju otkako je na klupu prošle sezone sjeo Krunoslav Rendulić.

Rendulić je pod sve većim pritiskom i bez obzira što je protivnik favorit i vrlo jak, poraz u ovom dvoboju doveo bi ga do nove doze kritika. Naime Zrinjski je trenutno u situaciji u kojoj nije naviknuo biti, upisao je poraze u prvenstvu od Posušja kod kuće i Sarajeva u gostima te već dugo nije imao dva vezana poraza.

AZ Alkmaar s druge strane u ovaj susret ulazi s bez ijednog upisanog poraza ove sezone. U nizozemskom prvenstvu ima sve četiri pobjede uz gol razliku 12:2 dok je u Konferencijskoj ligi eliminirao andorsku Santa Colomu te norveški Brann iz Bergena.

Protiv Branna je imao problema i nije prošao tako glatko, prvi susret u Nizozemskoj završio je 1:1 dok je u uzvratu Alkmaar vodio 3:1 pa se domaćin vratio i izborio produžetke. U konačnici je slavio na penale.

Što su rekli

Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog: "Mi igramo kod kuće i naše ambicije su poznate uvijek i protiv svakog, a to je da idemo na pobjedu. Nadam se da ćemo pružiti kvalitetnu igru, sigurno ćemo dati sve od sebe i nadamo se da će to biti dovoljno za pobjedu.

Pascal Jansen, trener AZ Alkmaara: "Proučili smo i našu utakmicu protiv Tuzla Cityja od prošle sezone, kao što smo proučili i Zrinjski. Velika je stvar igrati skupine jednog europskog natjecanja i čestitam našem domaćinu na tome. Opasni su, posebno napadač Bilbija koji mi je odmah zapeo za oko."

Mjesto, vrijeme, sudac

Mostar, Stadion pod Bijelim Brijegom, 18:45

Sudac: Don Robertson (Škotska)

Nedostaju

Zrinjski: Barišić (ozljeda)

AZ Alkmaar: De Wit (ozljeda)

Prošli međusobni dvoboj

Zrinjski i Alkmaar sastaju se prvi put.

Prognoza

Jasno je tko je favorit u ovom dvoboju, Nizozemci imaju odličnu momčad, ali, Zrinjski se nipošto ne smije podcijeniti. Dojam je da bi u prvaku BiH i s remijem bili itekako zadovoljni.

FOTO: Denis Kapetanović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!