Nogomet

Službeno: Nagelsmann će voditi Njemačku na Europskom prvenstvu

HINA, Krešimir Milić • petak, 22.09.2023.
Službeno: Nagelsmann će voditi Njemačku na Europskom prvenstvu
Foto: EPA

Zamijenit će na izborničkoj funkciji smijenjenog Hansija Flicka. DFB i Nagelsmann su potpisali suradnju do kraja srpnja iduće godine…

Julian Nagelsmann je službeno imenovan novim njemačkim izbornikom, devet mjeseci prije početka EURA 2024. čiji je Njemačka domaćin, objavio je u petak Njemački nogometni savez (DFB). Nagelsmann će na izborničkoj dužnosti naslijediti Hansija Flicka, smijenjenog 10. rujna, dan nakon poraza (1:4) u prijateljskoj utakmici od Japana.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S 36 godina bavarski trener tako postaje najmlađi trener u povijesti Nationalmannschafta. Bez posla je od ožujka kada je dobio otkaz u minhenskom Bayernu Potpisao je ugovor do 31. srpnja 2024., a pomoćnici će mu biti Sandro Wagner i Benjamin Glück.

"Imamo Europsko prvenstvo u vlastitoj zemlji. To je nešto posebno, nešto što se događa tek svakih nekoliko desetljeća. Stvarno sam spreman prihvatiti se ovog izazova"", rekao je Nagelsmann, koji je 12. izbornik Njemačke

"Julian je bio naš željeni kandidat od samog početka. On nije samo apsolutni nogometni čovjek, već je dokazao u svim svojim klubovima - u vrlo mladoj dobi za glavnog trenera - da može motivirati tima i cijele okoline", dodao je sportski direktor DFB-a Rudi Völler.

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!