Nogomet

Osijek traži povratak pobjedama, a Varaždin ne dolazi na razgledavanje

Krešimir Milić • petak, 22.09.2023.
Osijek traži povratak pobjedama, a Varaždin ne dolazi na razgledavanje
Foto: FaH

Osijek je bez pobjede posljednje tri utakmice i danas ima imperativ upisati tri boda. Na Opus Arenu im dolazi Varaždin sa samopouzdanjem nakon pobjede u prošlom kolu…

Najefikasniji napad SuperSport HNL-a trenutno je onaj Osijeka, ali i jedna od najgorih obrana lige. Osječani imaju gol razliku 20:15 i trenutno se nalaze na petom mjestu s 11 bodova. Ušli su u loš niz prije tri utakmice, koliko ne znaju za pobjedu, a krenulo je remijem s Lokomotivom te nastavilo porazima od Dinama i Rijeke.

Igraj na Osijek - Varaždin na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Onaj od na domaćem terenu Dinama nisu još probavili, a protiv Rijeke nisu uspjeli zaustaviti maestralnog Marka Pjacu. Problem s obranom priča je Osijeka od početka prvenstva, a danas im u goste dolazi Varaždin koji je zabijao u svim utakmicama ove sezone.

Varaždinci trenutno zaostaju samo bod iza Osijeka i nije ih pretjerano briga za imperative koje imaju domaći. Kako su najavili, ne dolaze u Opus Arenu na razgledavanje, već sa samopouzdanjem iz prošlog kola žele nastaviti u tom ritmu pobjeda.

Upisala je momčad Marija Kovačevića ove sezone tek jedan poraz, onaj od Hajduka, četiri puta su remizirali te dva puta slavili u prvenstvu. Osijek je dva uzastopna poraza upisao u posljednja dva kola, a ranije su imali tri pobjede i dva remija.

Na papiru su Osječani danas favoriti, ali Varaždinci su se više puta pokazali kao nezgodan protivnik koji zna uzimati bodove i jačima.

Što su rekli?

Stjepan Tomas, trener Osijeka: "Sigurno da postoji imperativ. Želimo tri boda, pobjedu, vratiti se na stare staze i prikazivati igre koje smo prikazivali pred našim navijačima. Želimo se nametnuti, držati ritam, voditi glavnu riječ od prve minute… Varaždin je sigurno teška i zahtjevna utakmica, momčad koja teži nogometu kroz pas i kombinatoriku, imaju dobre pojedince i individualce. Neće biti nimalo lagana utakmica, dolazimo iz serije od dva poraza nakon koje pod svaku cijenu moramo tražiti tri boda. Ostvarit ćemo ih samo ako od prve minute budemo djelovali kao momčad koja će s energijom dominirati u utakmici."

:Mario Kovačević, trener Varaždina: "Idemo u Osijek na novi stadion, ne idemo u razgledavanje, nego skupo prodati kožu. Cijenimo i poštujemo Osijek koji igra zanimljiv nogomet. Zabio je do sada najviše golova u dosadašnjem dijelu prvenstvu, ali i kao sve ostale ekipe ima dosta problema. Posebno u fazi obrani jer su i puno primili. To ćemo pokušati iskoristiti i da biste u Osijeku nešto napravili, morate svi biti na sto posto, a nadam se da će tako biti. Osječanima je ova utakmica jako važna, žele se vaditi na nama, a mi stižemo sa samopouzdanjem. Vjerujemo u sebe nakon pobjede protiv Istre."

Mjesto, vrijeme, sudac

Opus Arena, Osijek, 18 sati

Sudac: Igor Pajač

Nedostaju

Osijek: -

Varaždin: Šego, Belcar (ozljede)

Prethodni međusobni dvoboj

Posljednji dvoboj igrali su u travnju ove godine, a slavio je tad Osijek u gostima s 3:1.

Prognoza

Varaždin se više puta pokazao kao nezgodna momčad, ali bez Šege i Belcara smanjene su im napadačke opcije koje Osijek ima u paketu s Caktašem i Mierezom. Loš niz Osijeka mogao bi danas završiti.

Foto: HINA/Damir SENČAR

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!