Nogomet

Leko: 'Navikneš se živjeti s dvije tone na leđima jer ako ne možeš, nisi za raditi u Hajduku'

Petar Jenjić • subota, 23.09.2023.
Leko: 'Navikneš se živjeti s dvije tone na leđima jer ako ne možeš, nisi za raditi u Hajduku'

Trener Hajduka Ivan Leko prokomentirao je pobjedu svoje momčadi protiv Lokomotive u devetom kolu SuperSport HNL-a. Bilo je teško pripremati ovakvu utakmicu, ali uz malo sreće i puno borbe, uspjeli su doći do pobjede...

Hajduk je nakon dva uzastopna poraza stigao do pobjede. Na Poljudu je bio bolji od Lokomotive 1:0, a utakmicu je prokomentirao trener Ivan Leko.

Igraj na utakmice SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sretan i zadovoljan, kao i igrači, ali sutra kamen. Navikneš se živjeti s dvije tone na leđima jer ako ne možeš, nisi za raditi u Hajduku. Priprema je bila jako teška, momci su ginuli, a onda te sreća pogleda. Imamo psiholški tik poništen gol, drago mi je da nas je pogledalo. Mislim da smo bili bolji i da smo zaslužili pobjedu. Malo možemo uživati, a onda glavnu dolje i spustiti se u rudnik."

Na svim razinama ovo je bio izazova susret za Hajduk.

"Bila je muka, prvo psihički jer kad izgubite dva kola, unese se nemir. Drugi je problem vrijeme i očajan teren. Nama lopta ne ide po terenu, bila je bakterija, pa vrućina pa sad poplava, to je velik problem. Izgubio sam puno bodova kad je bio loš teren, a puno dobijao kad je bio dobar. Lokomotiva nam ne paše, igra jako direktno. Prošle godine su nas izmeli, tada su mogli dati još pet golova, njihovom treneru svaka čast. Svaki mu prijelazni rok prodaju dva, tri igrača, a on izmisli nove talente. Igraju dobra i pošten nogomet koji volim gledati."

Sada slijedi derbi protiv Dinama.

"Najvažnija utakmica, mi smo dobri, oni su dobri. I mi i oni želimo puno, bit će pun stadion. Mi ćemo biti ludi, a oni će htjeti pokazati inat. Želim uživati u treninzima tjedan dana, a onda što Bog da."

Igrali su Žaper i Trajkovski.

"Svako malo nekoga imamo uključiti, prije su Moufi i Vadis ulazili s klupe, vidiš da je to nešto. Tri mjeseca imamo tu priču. Sada je isto s njima."

Pogodak za pobjedu zabio je Emir Sahiti.

"Vjerujem da to netko gore sve vidi, to je momak s nula golova i nula asistencija u deset utakmica. Kad vam krilo ima takvu statistiku, a trener ste Hajduka, onda ga morate maknuti. Ali kada vidim kako se bori i grize travu, drago mi je što ga nisam maknuo prije nekoliko kola jer je vjerojatno i zaslužio."

Slijedi tjedan dana pripreme za utakmicu s Dinamom.

"Nastojim svaki dan učiti, biti bolji danas, nego jučer. Kad prestanete biti samokritični, onda je gotovo i ako ideš bez strasti i energije da je svaka utakmica finale Lige prvaka, onda se ne vidi kvaliteta. kad dobiješ devet zaredom priča se o rekordima, a to nije ni blizu bilo tako dobro. Imamo dobru momčad i kvalitetu za dosta pobjeda u HNL-u kada ideš životom."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!