Automoto

Verstappenu 13. ovosezonska pobjeda, Red Bull potvrdio konstruktorski naslov prvaka

Mihaela Bradovski • nedjelja, 24.09.2023.
Verstappenu 13. ovosezonska pobjeda, Red Bull potvrdio konstruktorski naslov prvaka
Foto: EPA

Max Verstappen odnio je pobjedu na Velikoj nagradi Japana i to je njegova 13. ovosezonska pobjeda. U Red Bullu su imali razloga za dvostruko slavlje s obzirom da je osigurana konstruktorska titula...

Max Verstappen dominirao je na stazi u Japanu te je stigao do svoje čak 13. ovosezonske pobjede. Nova pobjeda dovodi ga na milimetar do potvrde nove titule svjetskog prvaka.

Na startu utrke napadali su ga McLarenovi Oscar Piastri i Lando Norris, izdržao je te napade i nakon toga je vozio svoju utrku.

Norris se na kraju morao zadovoljiti drugim mjestom nakon što je dobio bitku s Piastrijem koji je stigao do svog prvog postolja u karijeri plasmanom na treće mjesto.

Kandidat za drugo mjesto bio je i George Russell koji je imao strategiju samo jednog ulaska u boks, ali nije mu se isplatila. U kasnijem dijelu utrke prošli su ga i Piastri i Norris, ali i Charles Leclerc u borbi za četvrto mjesto. Za potpunu propast plana, pobrinuli su se u zadnjim krugovima i Lewis Hamilton i Carlos Sainz koji su također završili ispred Russella.

Verstappen bi mogao titulu prvaka osigurati već u Kataru na Losailu u sljedećoj utrci, čak već u sprint utrci ako Sergio Perez ne osvoji šest bodova više od njega.

VN Japana:
1. Max Verstappen (Red Bull)
2. Lando Norris (McLaren) +19.387
3. Oscar Piastri (McLaren) +36.494
4. Charles Leclerc (Ferrari) +43.998
5. Lewis Hamilton (Mercedes) +49.376
6. Carlos Sainz (Ferrari) +50.221
7. George Russell (Mercedes) +57.659
8. Fernando Alonso (Aston Martin) +1:14.725
9. Esteban Ocon (Alpine) +1:19.678
10. Pierre Gasly (Alpine) +1:23.125
...

FOTO: EPA/FRANCK ROBICHON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!