Nogomet

Panathinaikos na maksimalnom učinku i bez primljenog gola dočekuje AEK

Petar Jenjić • ponedjeljak, 25.09.2023.
Panathinaikos na maksimalnom učinku i bez primljenog gola dočekuje AEK
Foto: EPA

Pred nama je utakmica petog kola grčke Super lige u kojoj će snage odmjeriti Panathinaikos i AEK. Obje momčadi ulaze u susret nakon uspješno odrađenog prvog kola Europske lige...

Večeras je pred nama posljednja utakmica petog kola grčkog nogometnog prvenstva, a poslasticu će nam pokušati priuštiti Panathinaikos i AEK koji igraju prvi međusobni dvoboj ove sezone.

Igraj na Panathinaikos - AEK na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Obje ekipe odigrale su tri kola u nacionalnom prvenstvu. Panathinaikos je za sada stopostotan, ima maksimalnih devet bodova uz gol razliku 9:0. Prvo je kod kuće svladao Volos s 3:0, nakon toga bio je bolji od Giannine u gostima s 1:0, da bi u posljednjem kolu svladao Panetolikos u gostima s visokih 5:0.

Nakon ispadanja u finalnom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, Pao europsku jesen igra u Europskoj ligi. Smješten je u skupinu F s Rennesom, Villarrealom i Maccabi Haifom, a u prvom kolu prije četiri dana igrao je protiv Villarreala. Slavio je s 2:0 zahvaljujući pogocima Fotisa Ioannidisa i Andraža Šporara.

S druge strane, AEK je u prvenstvenu sezonu krenuo remijem kod kuće protiv Panserraikosa (1:1), nakon toga porazio je Volos u gostima s 3:2, da bi u prošlom kolu odigrao 1:1 protiv Olympiakosa. Konačan zbroj je pet bodova iz tri utakmice i gol razlika 5:4.

Kao i njihov večerašnji protivnik, nogometaši AEK-a ispali su u završnom kolu kvalifikacija Lige prvaka od Antwerpa, a u Europskoj ligi smješteni su u skupini B s Brightonom, Marseilleom i Ajaxom. U prvom kolu prije četiri dana iznenadili su u gostima Brighton i svladali ga s 3:2. Zabijali su Djibril Sidibe, Mijat Gaćinović i Ezequiel Ponce.

Posljednjih tri od pet međusobnih dvoboja završilo je bez pogodaka, a u preostala dva pala su sveukupno četiri pogotka. AEK-u malo više gori pod nogama, bodovi mu trebaju za priključak prema gornjem dijelu ljestvice, dok Panathinaikos želi ostati stopostotan.

U kadru večerašnjeg domaćina je Tin Jedvaj koji je protiv Villarreala bio na klupi, a prethodna dva prvenstvena dvoboja bio van sastava zbog ozljede. Na drugoj strani, zbog ozljede protiv Brightona nije bilo Domagoja Vide koji je odigrao jedno poluvrijeme protiv Olympiakosa.

Što su rekli

Ivan Jovanović, trener Panathinaikosa: "Puno je posla pred nama i nastavit ćemo ga raditi, ali kada momčadi ide glatko, onda su veće šanse za uspjeh. Još je velik put pred nama i moramo ostati prizemljeni. Pobjede i uzimanje titula jedini je način za ovaj klub. Svaka pobjeda podiže ljestvicu."

Matias Almeyda, trener AEK-a: "Ovu momčad karakterizira borbeni duh. Prošle smo sezone osvojili prvenstvo i kup tako što smo igrali momčadski nogomet. Svoj život živim na isti način na koji vodim i momčad, ne želimo da nas itko podcjenjuje."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Apostolos Nikolaidis, Atena, 20:00

Sudac: Simone Sozza (Italija)

Nedostaju

Panathinaikos: Vagiannidis pod upitnikom

AEK: Vida, Moukoudi, Fernandes (ozljede)

Zadnji susret

Posljednji međusobni dvoboj odigrali su prošle sezone u doigravanju za nacionalnog prvaka kada je utakmica završila bez pogodaka.

Prognoza

Ni jedna ni druga momčad u međusobnim dvobojima ne zabija previše. Utakmice s više od dva gola su gotovo pa iznimka posljednje dvije godine pa ćemo se time voditi i u ovom dvoboju.

FOTO: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!