Nogomet

Doveo je tri Hrvata ovog ljeta, a sada dobio otkaz

Petar Jenjić • ponedjeljak, 25.09.2023.
Doveo je tri Hrvata ovog ljeta, a sada dobio otkaz
Foto: EPA

Sven Mislintat više nije na funkciji sportskog direktora Ajaxa, stoji u službenoj objavi kluba. Loši rezultati i napeta atmosfera kumovali su njegovom odlasku...

Ajax je jako slabo ušao u sezonu, a vrhunac je dosegnulo jučerašnjom utakmicom protiv Feyenoorda koju su navijači prekinuli prilikom zaostatka od 3:0.

Igraj na utakmice Eredivisie na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kopljanici nisu dugo čekali na promjene pa su tako na svojim službenim stranicama objavili vijest da Sven Mislintat više nije sportski direktor kluba.

Mislintat je u Ajax ovog ljeta doveo trojicu hrvatskih nogometaša: Jakova Medića, Josipa Šutala i Bornu Sosu, a zbog dolaska bivšeg igrača Stuttgarta je i pod klupskom istragom zbog sukoba interesa. Podsjetimo, Sosa je stigao u transferu oko kojeg su pregovarali sportski direktor Ajaxa i menadžer koji ima udio u vlasništvu njegove tvrtke.

"Pokušavali smo u nekoliko navrata vratiti podršku u klubu, ali to nije dovelo do ishoda koji smo željeli. Sve je vodilo prema napetoj atmosferi, a nisu pomogli ni razočaravajući rezultati. Mislintat je uložio velik napor i zbog toga smo mu zahvalni, a u interesu Ajaxa je sada da se ujedini i vrati sportskim uspjesima", stoji u objavi kluba.

FOTO: EPA/OLAF KRAAK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!