Sportnet

Toni Kanaet svladao aktualnog europskog prvaka i osvojio zlato

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 25.09.2023.
Toni Kanaet svladao aktualnog europskog prvaka i osvojio zlato

Izvrsne vijesti stigle su iz Beograda. Toni Kanaet se vratio na tatami i osvojio zlatnu medalju protiv svjetskog viceprvaka i europskog prvaka...

Brončani olimpijac iz Tokija Toni Kanaet vratio se natjecanjima nakon teškog loma noge i oporavka od godinu dana zlatnom medaljom na G1 turniru u Beogradu. Član splitskog Marjana teško je stradao na Grand Prixu prošle godine, oporavljao se od operacije mjesecima i posljednjih nekoliko mjeseci naporno trenirao da bi se 100 posto spreman vratio natjecanjima.

Igraj na Svjetsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Treneri nisu željeli žuriti i riskirati novu ozljedu, nego su strpljivo čekali dok ne bude spreman za nove izazove i teške borbe. Splićanin, prvi i zasad jedini osvajač olimpijske medalje u muškom borilačkom sportu za ovaj cvit mediterana tako je još jednom pokazao da će i u budućnosti biti najozbiljniji kandidat za najviše stepenice pobjedničkog postolja.

U Beogradu je u jakoj konkurenciji to i pokazao, a bilo je dosta sportaša koji skupljaju bodove za direktni plasman na Olimpijske igre u Parizu jer se liste za direktne vize zatvaraju krajem prosinca.

Kanaet je na putu do zlata i najviše stepenice pobjedničkog postolja slavio protiv Ivana Konrada Trajkovića, slovenskog olimpijca koji u karijeri ima svjetsku i europsku broncu. Zatim je u drugom kolu s novih 2:0 u rundama bio bolji od Talijana Antonija Gerronea, da bi pravi skalp skinuo u polufinalu svladavši s 2:0 aktualnog svjetskog viceprvaka i aktualnog europskog prvaka Stefana Takova iz Srbije.

Vrijedi spomenuti da Takov pored srebra na Svjetskom u Bakuu 2023. godine ima i medalju sa Svjetskog prvenstva iz Guadalajare 2022. godine. U finalu je Kanaet upisao i četvrtu pobjedu s 2:0, a bolji je bio od Španjolca Mikela Garcie Hernandeza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!