Vodeni sportovi

Jug u Pireju otvara Ligu prvaka: 'Ne može nam biti lako u društvu Pro Recca i Olympiakosa'

Branimir Korać • utorak, 26.09.2023.
Jug u Pireju otvara Ligu prvaka: 'Ne može nam biti lako u društvu Pro Recca i Olympiakosa'
Foto: FaH

Vaterpolisti Juga kreću s nastupom u grupnoj fazi Lige prvaka teškim gostovanjem kod Olympiakosa. Momčad je doživjela dosta promjena i bit će zanimljivo gdje je Jug u odnosu na snažnu grčku momčad...

Danas s početkom u 18 sati Jug u Pireju kod Olympiakosa igra prvu utakmicu u skupini Lige prvaka. Olympiakos je tradicionalno jak i težak protivnik, posao Jugu bit će dodatno otežan jer Olympiakos od ovog ljeta vodi Hrvoje Koljanin donedavni prvi pomoćnik Vjekoslavu Kobešćaku u Jugu.

"To je možda mala otegotna okolnost jer Hrvoje jako dobro poznaje naše igrače, ali isto tako i ja dobro poznajem njegov način razmišljanja te njegove igrače", kaže Kobešćak za službenu stranicu Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Kobešćak s nestrpljenjem očekuje ovaj susret.

"Jako me zanima kakva je naša vrijednost, dobro smo krenuli u prvenstvu, ali Liga prvaka je nešto sasvim drugo. Imamo najtežu skupinu, ne može nam biti lako u društvu Pro Recca koji je uvijek kandidat za vrh i snažnog Olympiakosa koji također kandidira za Final Four", dodaje Kobešćak.

Ovo je 60. jubilarna sezona sada Lige prvaka, a nekada Kupa prvaka, a od ove sezone igra se u izmijenjenom sustavu, u skupinama su sada po četiri reprezentacije koje se bore za drugu fazu natjecanja, a da bi tamo prošao Jug će morati biti ispred Pro Recca ili Olympiakosa.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!