Vodeni sportovi

Jug sjajno otvorio utakmicu u Pireju, ali je poražen nakon raspucavanja peteraca od Olympiakosa

Krešimir Milić • utorak, 26.09.2023.
Jug sjajno otvorio utakmicu u Pireju, ali je poražen nakon raspucavanja peteraca od Olympiakosa
Foto: Pixsell

Dubrovčani su imali prednost od pet pogodaka u dva navrata, ali grčka momčad je uspjela stići i na kraju slaviti nakon peteraca. Imaju na kraju za čime žaliti vaterpolisti Juga…

Vaterpolisti Juga mogu žaliti nakon susreta u Pireju gdje su sjajnim otvaranjem utakmice bili na dobrom putu prema pobjedi, ali na kraju nisu uspjeli zadržati prednost. Imali su Jugaši u dva navrata pet pogodaka prednosti kod rezultata 3:8 i 4:9, ali nakon četvrte četvrtine rezultat je bio 12:12.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uslijedili su peterci u kojima je Olympiakos bio bolji s 4:3 i na kraju slavio ukupnim rezultatom 16:15.

Samo u prvoj četvrtini Toni Popadić je imao šest obrana, naspram jedne Marka Bijača za Olympiakos. Prvu četvrtinu zaključili su vaterpolisti Juga vodstvom od 4:1, a drugu s 8:4. Zabili su početkom treće i gol za povećanje vodstva, ali nakon toga kreće serija Olympiakosa koja ih vodi do izjednačenja Fountoulis je zabio za izjednačenje 10:10, a na početku posljednje četvrtine realizirao je peterac za prvo vodstvo domaćina na utakmici.

Joković je ponovno vratio utakmicu u egal svojim trećim pogotkom na susretu za 11:11, a Burić zabija tri minute i 21 sekundu prije kraja za povratak u vodstvo koje nisu uspjeli zadržati. Za novo izjednačenje zabio je Papanastasiou dvije minute i 44 sekunde prije kraja.

Uslijedili su peterci u kojima je Bijač za Olympiakos upisao tri obrane, a Popadić jednu za Jug, nakon čega su Grci s 4:3 došli do pobjede.

U redovima Juga najefikasniji su bili Frano Lazić i Maro Joković s tri gola, a u grčkoj momčadi Ioannis Fountoulis s pet golova.

Jug sljedeću utakmicu Lige prvaka igra u Gružu 6. listopada kada će ugostiti talijanski Pro Recco.

Vaterpolska Liga prvaka, 1. kolo:
Olympiakos - Jug 12:12/16:15 nakon peteraca

Foto: Dušan Milenković/ATAImages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!