Košarka

Zadrani se pripremaju za kompletnu Cibonu: 'Ne znamo koji će sastav biti, ali se pripremamo kao da svi igraju'

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 27.09.2023.
Zadrani se pripremaju za kompletnu Cibonu: 'Ne znamo koji će sastav biti, ali se pripremamo kao da svi igraju'
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Zadrani sezonu otvaraju gostovanjem u Zagrebu kod Cibone u sklopu prvog kola hrvatskog prvenstva. I dok Cibona zbog odlaska u stečaj neće imati veliki broj igrača na raspolaganju, Zadar dolazi s najjačim snagama...

Košarkaši Zadra gostovanjem kod Cibone sutra otvaraju novu sezonu u domaćem prvenstvu, koje od ove godine nosi ime FAVBET Premijer liga. Momčad Danijela Jusupa prošla je kvalitetne pripreme te je spremna za sve što utakmica traži.

Igraj na utakmice Premijer lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Svi željno očekujemo početak utakmice, odradili smo dobre pripreme, rano startali što je prošle godine donijelo dobar rezultat pa se nadamo ponoviti ga ove godine. Cibona je najveći rival protiv kojeg nikada nije lako igrati. Ostalo im je dosta igrača od prošle godine, imaju dobru čvrstu momčad, ne znamo koji će sastav biti, ali se pripremamo kao da svi igraju. Imali smo i zdravstvenih problema ali mislim da imamo širinu da držimo dobar ritam. Vjerujem da nas čeka dobra i nimalo lagana utakmica, ali i da možemo doći do važne pobjede na startu natjecanja", rekao je danas na konferenciji za medije kapetan momčadi Marko Ramljak.

Danijel Jusup ponovio je kako je cilj i ove godine biti u borbi za dva trofeja, naslov prvaka i Kup Krešimira Ćosića. A prva utakmica na tom putu je upravo ova protiv lanjskog osvajača kupa.

"Cibona je uvijek Cibona. Proučavali smo videozapise odigranih utakmica, vidjeli što možemo očekivati. I ove godine složila je jednu respektabilnu momčad, pokazali su to dobrim igrama i rezultatima u pripremnom periodu. Što se tiče nas, moramo gledati sebe, biti fokusirani na intenzitet koji nas je krasio lani, očekujem borbenu utakmicu, punu intenziteta, vidjet ćemo rezultat kakav će biti."

Za sada nije poznato u kakvom će sastavu Zagrepčani istrčati na parket, jer zbog odlaska u stečaj nisu uspjeli registrirati nekoliko igrača. Jusup momčad priprema kao da će igrati svi. Zadar je također kompletan, Luka Božić se oporavio od viroze, a u kadru je i posljednje pojačanje Petar Vujačić.

"Vujačića poznajem još iz ABA 2 lige, mlad je, dosta potentan i slobodan na tržištu. Na treninzima je pokazao da može donijeti prodornost, jedan dio kreacije u napadu, dobar je šuter i investicija za klub."

AUTOR: KK Zadar

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrava 1419-93
8Dubrovnik 1418-56
9Šibenka 1319-46
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!