Tenis

Mektić u paru sa Salvadorcem poražen na startu turnira u Pekingu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 28.09.2023.
Mektić u paru sa Salvadorcem poražen na startu turnira u Pekingu
Foto: EPA

Nikola Mektić zaustavljen je već u prvom kolu turnira u Pekingu. U paru s Marcelom Arevalom poražen je od Marcela Mela i Alexandera Zvereva nakon velike borbe...

Prvo kolo turnira u Pekingu nije bilo uspješno za Nikolu Mektića i Marcela Arevala. U zanimljivom dvoboju koji je odlučen u produženom tie-breaku poraženi su od Marcela Mela i Alexandera Zvereva.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ulazak u meč bio je jako dobar za hrvatsko-salvadorsku kombinaciju, prvi set uzela je sa 6:2 uz uvjerljiv nastup na svom servisu i konstantan pritisak na servisu protivnika.

Ipak, u drugom setu Melo i Zverev konsolidirali su igru na svom početnom udarcu i nisu više dopuštali toliko prilika. S druge strane uspjeli su doći do svoje prve break lopte koju su i iskoristili te uzeli set sa 6:3.

U produženom tie-breaku nitko nije uspio doći do veće prednosti od dva poena, a u tijesnoj završnici Melo i Zverev bili su uspješniji i s 11:9 došli su do pobjede.

U četvrtfinalu su im potencijalni protivnici Ivan Dodig i Austin Krajicek koji tek trebaju igrati protiv Kevina Krawietza i Tima Puetza.

ATP Peking, prvo kolo parova:
Marcelo Melo/Alexander Zverev (Brazil/Njemačka) - Marcelo Arevalo/Nikola Mektić (Salvador/Hrvatska) 2:6, 6:3, 11:9

FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!