Košarka

Ilić: 'Zadar je vrlo nezgodna ekipa u kojoj su svi iste visine'

Mihaela Bradovski • subota, 30.09.2023.
Ilić: 'Zadar je vrlo nezgodna ekipa u kojoj su svi iste visine'

Košarkaši Zadra u sklopu prvog kola ABA lige gostuju kod Budućnosti, a Podgoričani u ovaj susret ulaze u statusu favorita u traže startnu pobjedu.

Nisu prošla niti dva tjedna od prošlog njihovog međusobnog dvooja, a Budućnost i Zadar ponovno će biti na parketu i to u Morači, na istom mjestu gdje je Budućnost slavila u četvrtfinalu ABA Superkupa.

Igraj na Budućnost - Zadar na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Igrali smo sa Zadrom u Superkupu, ali su oni bili dosta oslabljeni neigranjem najboljeg igrača Luke Božića. Od tada im se pridružio i novi igrač koji je bio prošle sezone u Mornaru, Petar Vujačić. Radi se o vrlo nezgodnoj ekipi u kojoj su svi iste visine, vole dosta preuzimati igrače u obrani. Mi smo u ovih par dana priključili nova dva igrača tako da nam je teže dok se ne prilagode, ali igramo prvu utakmicu kod kuće i mislim da ćemo je odigrati jako dobro, idemo na pobjedu", kaže Aleksa Ilić.

Trener Budućnosti Petar Mijović dobro poznaje Zadrane i također očekuje vrlo tešku utakmicu.

"Što se tiče meča sa Zadrom vidjelo se i u Superkupu da je to bila zahtjevna i teška utakmica. Oni su u odnosu na taj meč jači za Luku Božića, nosioca igre, kao i Petra Vujačića, šutera koji je prošle sezone bio u barskom Mornaru. Postoje stvari koje morate ispunjavati protiv ekipe kao što je Zadar ako mislite doći u situaciju da dobijete utakmicu. Tranzicijska obrana mora biti na visokoj razini, low post obrana također. Ukoliko tu pokažemo čvrstinu, fokus i koncentraciju, ukoliko zatvorimo lake tranzicijske poene, poene iz drugog napada i u donjem postu, mislim da imamo velike šanse da otvorimo prvenstvo pobjedom što je za nas, u ovom trenutku i situaciji, od velike važnosti."

FOTO: Budućnost VOLI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!