Nogomet

Šimić zabio u pobjedi Salzburga, Sučić ušao u drugom dijelu, Ljubičić nastupio u porazu LASK-a

Krešimir Milić • subota, 30.09.2023.
Šimić zabio u pobjedi Salzburga, Sučić ušao u drugom dijelu, Ljubičić nastupio u porazu LASK-a
Foto: EPA

Red Bull je slavio na gostovanju s 4:0, a u strijelce se upisao mladi hrvatski napadač Roko Šimić. Hrvatski reprezentativac Luka Sučić ušao je u igru u drugom dijelu…

Sedmu pobjedu ove sezone u prvenstvu upisao je Salzburg na gostovanju u Lustenau. Slavila je momčad Red Bulla s 4:0, a u strijelce se upisao i mladi hrvatski napadač Roko Šimić.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

On je bio strijelac prvog zgoditka na susretu u 21. minuti, a četiri minute kasnije Solet je zabio za 2:0. Na 3:0 je povisio Konate u 39. minuti, a konačnih 4:0 postavio je Gloukh u 58. minuti.

Šimić je odigrao cijelu utakmicu, a hrvatski reprezentativac Luka Sučić nakon oporavka od ozljede upisao je četvrti nastup. Ušao je na današnjem gostovanju u igru u 59. minuti.

Red Bull je vodeća momčad prvenstva s 22 boda, a Austria Lustenau se nalazi na posljednjem mjestu s dva boda.

LASK je u 9. kolu gostovao kod Wolfsbergera odakle se vraća bez bodova. Slavili su domaćini s 2:1, a za goste je nastupio hrvatski napadač Marin Ljubičić koji je zatresao mrežu u 11. minuti, ali mu je poništen zgoditak zbog igranja rukom.

Domaći su u vodstvo došli golom Bambe u 25. minuti, a na 2:0 je povisio Rieder u 40. minuti. U drugom dijelu Wolfsberger je ostao s igračem. Isključenje je bilo u 73. minuti kad je drugi žuti dobio Vertsching. Do gola utjehe gosti su došli tek u 84. minuti kad je s bijele točke bio precizan Goiginger koji je zamijenio Ljubičića u 67. minuti.

LASK se nalazi trećem mjestu trenutno s 15 bodova, a s dva manje na petom je Wolfsberger.

Austrijska Bundesliga, 9. kolo:
A. Lustenau - Red Bull Salzburg 0:4
Wolfsberger - LASK 2:1
BW Linz - A. Klagenfurt 0:0

FOTO: EPA/LAURENT GILLIERON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!