Nogomet

Dobra vijest nakon drame: Vratar kojeg su oživljavali je pri svijesti

Krešimir Milić • nedjelja, 01.10.2023.
Dobra vijest nakon drame: Vratar kojeg su oživljavali je pri svijesti
Foto: EPA

Vaessen je prebačen nakon reanimacije u bolnicu. Ostao je ležati na travnjaku nakon sudara s Brobbeyem…

Ružna scena obilježila je utakmicu RKC Waalwijka i Ajaxa koja je prekinuta u 86. minuti pri rezultatu 2:3. Stravična scena dogodila se minutu ranije kod sudara vratara domaće momčadi Etiennea Vaessena i napadača Ajaxa Briana Brobbeyja. Napadač Ajaxa je probao doći do lopte prije vratara RKC-a, ali nije stigao i udario je Vaessena nogom u glavu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vratar domaće momčadi ostao je nakon tog duela nepomično ležati, a igrači su odmah sugerirali liječničkoj službi da utrči u teren. Ležao je vratar na travnjaku bez svijesti, liječnici su ga reanimirali, a igrači obje momčadi ostali su u šoku od kojeg nisu bili u stanju nastaviti utakmicu.

"Etienne je srećom bio pri svijesti kada je ušao u vozilo hitne pomoći, ali nije imao pojma gdje se nalazi i što se dogodilo na terenu. Srećom, ponovno je mogao odgovoriti na pitanja. Liječnik je odmah započeo reanimaciju na terenu. Etienne nije reagirao i medicinski protokol tada navodi da se nastavi s reanimacijom. Ova pravila su pooštrena nakon događaja oko Abdelhaka Nourija (u Ajaxu 2017., ur.). Pozitivno je to što se oporavio na terenu. Potom mu je pružena pomoć u svlačionici, gdje su ga bolničari stabilizirali i postavili niz pitanja. Potom je odveden u bolnicu. Tamo je odradio pretrage i nadajmo se da su pozitivne. Veliki kompliment liječnicima.", rekao je direktor Waalwijka Frank van Mosselveld i dodao:

"Igrači su bili prestašeni i u šoku jer je Etienne bio u nesvijesti dosta dugo. Neki su od šoka povraćali na terenu i u svlačionici. Zajedno smo brzo došli do zaključka da nastavak utakmice nije bio opcija. Iako se Etienne oporavio, još uvijek smo bili jako uplašeni."

Prema informacijama koje jutros dolaze iz Nizozemske, Vaessen je bolje i pri svijesti. U bolnici je prošao seriju pretraga, a sa svih strana mu dolaze poruke podrške za što brži oporavak.

Foto: EPA/OLAF KRAAK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!