Nogomet

Novi kiks Maribora, Krznaru upitna budućnost na klupi: 'Kao da radite Sizifov posao'

Krešimir Milić • ponedjeljak, 02.10.2023.
Novi kiks Maribora, Krznaru upitna budućnost na klupi: 'Kao da radite Sizifov posao'

Maribor je upisao četvrti poraz u sezoni. Bolji je bio Aluminij u 10. kolu…

Prije početka sezone nadali su se u Mariboru borbi za naslov slovenskog prvaka, ali nije krenulo najbolje. Trenutno su peti s devet bodova zaostatka za vodećim Celjem.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Niz od šest utakmica bez pobjede prekinuli su u prošlom kolu slavljem protiv Radomlja, ali ta utakmica nije bila početak pobjedničkog niza. Samo kolo iza vratili su se starim navikama i upisali novi poraz.

Bolji je bio Aluminij s minimalnih 1:0 golom Sandra Jovanovića u 34. minuti, a od 51. minute su imali i igrača više kad je Marko Božić dobio drugi žuti karton.

Nakon ovog poraza u Sloveniji se počelo govoriti i budućnosti hrvatskog trenera Damira Krznara na klupi Maribora. Prošle sezone bili su oduševljeni s njim kad je momčad proigrala njegovim dolaskom, ali ove sumnjaju da ih može vratiti na stare staze.

Nakon utakmice Krznar je dao izjavu za slovenski Sportklub. Prvo se osvrnuo na probleme u Mariboru.

"Sigurno mi sada nije lako. S obzirom na sve teške trenutke koje smo već proživjeli, nakon utakmice s Radomljom vidjeli smo svjetlo na kraju tunela. Nova utakmica je došla brzo, možda su trebali malo izmijeniti početnu postavu, ali uoči utakmice nije bilo naznaka da su igrači preumorni. Mislim da danas nije problem bila fizička spremnost, nego nedostatak agresivnosti i borbenosti", rekao je Krznar i osvrnuo se na atmosferu u momčadi.

"Vratili smo se u period prije četvrtka. Kao da radite Sizifov posao. Kamen koji smo kotrljali uz strminu uvijek sklizne natrag. Očito je brdo po kojem kotrljamo stijenu vrlo strmo."

FOTO: Grega Wernig/NK Maribor

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!