Ostali sportovi

Hrvatski predstavnici osvojili 26 medalja na Croatia openu u Rijeci

Sportnet, Krešimir Milić • ponedjeljak, 02.10.2023.
Hrvatski predstavnici osvojili 26 medalja na Croatia openu u Rijeci

U ukupnom poretku najuspješnija je Hrvatska ispred Slovačke i Slovenije. Sudjelovalo je 1228 natjecatelja iz 21 države…

Hrvatski predstavnici osvojili su 26 medalja na međunarodnom karate turniru Croatia open u Rijeci. Prvo mjesto osvojili su KK Samobor u ženskim ekipnim, te Sara Malčec i Matija Relić u pojedinačnim katama.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U ženskim borbama najbolje su bile Ema Sgardelli (-50 kg), Laura Lisac (-61 kg), Sadea Bećirović (-68 kg), te Nikolina Golomboš (+68 kg). Noa Rumenjak (-60 kg), Luka Tomljanović (-67 kg), Ivan Martinac (-75 kg) i Anđelo Kvesić (+84 kg) slavili su u muškoj konkurenciji, a uz to hrvatski su predstavnici osvojili još devet srebrnih i šest brončanih medalja.

Osvajači srebra su ENPI Rab u muškim ekipnim katama, te u borbama - Jelena Pehar (-50 kg), Lea Vukoja (-68 kg), Lucija Lesjak (+68 kg), Bruno Jelinić (-60 kg), Antonio Grgić (-67 kg), Leon Tomljanović (-75 kg), Leon Marciuš (-84 kg) i Karlo Raguž (+84 kg).

Brončani su - u katama Ivana Raguž i KK Polet Zagreb (ekipno M), a u borbama - Petra Nuić (-61 kg), Ema Juričić (-68 kg), Aleksandar Kalabić (-75 kg) i Anton Baždarić (+84 kg).

U ukupnom poretku najuspješnija je Hrvatska ispred Slovačke i Slovenije. Sudjelovalo je 1228 natjecatelja iz 21 države. Istodobno, u ciparskom gradu Larnaci održano je natjecanje Svjetske lige - serije A na kojoj je u borbama od naših nastupila samo Mia Čačko (-68 kg). Ispala je u drugoj borbi repasaža do brončane medalje.

Dino Nuić stigao je do trećeg kruga natjecanja u katama, a u prvom su natjecanje završili Mark Fileš i Ivan Žeinski. Upravo u tom sastavu (Nuić, Fileš, Žeinski) naši su ispali na startu turnira u ekipnim katama. Nastupilo je 910 karatista iz 76 zemalja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!