Ostali sportovi

Filip Hrgović čekat će još duže, nego je to prvotno mislio

Petar Jenjić • ponedjeljak, 02.10.2023.
Filip Hrgović čekat će još duže, nego je to prvotno mislio
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Tyson Fury i Oleksandr Usik borit će se krajem prosinca ili početkom siječnja za titulu apsolutnog prvaka po teškoj kategoriji. U ugovor je ubačena i klauzula o revanšu pa će svoju priliku morati još neko vrijeme čekati Filip Hrgović...

Ugovor o međusobnoj borbi za svjetski naslov apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji potpisali su Tyson Fury i Oleksandr Usik. Borba bi se trebala održati 23. prosinca ili u toku siječnja 2024. godine.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vijest je poznata već nekoliko dana, no prvi izazivač po IBF-u, Filip Hrgović morat će čekati nešto duže nego je to prvotno mislio. Naime, promotor Eddie Hearn rekao je da je u ugovor ubačena i klauzula o revanšu.

Prije borbe protiv Usika, Fury će odraditi borbu protiv Francisa Ngannoua 28. listopada. U igri neće biti njegove titule, a održat će se po profesionalnim pravilima. Na priredbi u Rijadu nastupit će i Agron Smakići koji će se boriti protiv Arslanbeka Mahmudova.

Hrvatski boksač produžit će boravak u čekaonici, a kada će se njegova najveća borba u karijeri dogoditi, vjerojatno nećemo saznati tako skoro kako smo priželjkivali.

Ukrajinac drži WBA, WBO, IBF i IBO pojaseve, dok je Britanac WBC svjetski prvak.

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!