Nogomet

Nizozemski mediji: Bivši sportski direktor Ajaxa muljao i s transferom Šutala

Petar Jenjić • ponedjeljak, 02.10.2023.
Nizozemski mediji: Bivši sportski direktor Ajaxa muljao i s transferom Šutala
Foto: Pixsell

Prema pisanju nizozemskog NRC-a, istražuje se transfer Josipa Šutala iz Dinama u Ajax. Čini se da, sada već bivši sportski direktor Kopljanika, nije kod pregovora uopće kontaktirao igračevog agenta koji je s njim od početka karijere...

Već od ranije pod istragom je Sven Mislintat, sada već bivši sportski direktor Ajaxa, zbog sumnjivih poslova vezanih za transfere koje je klub napravio ovog ljeta.

Igraj na nizozemsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poznati su problemi vezani za dolazak Borne Sose, a sumnja se da ga je Mislintat ucjenjivao. Naime, prema pisanju nizozemskih novina, iz objavljenih se poruka može iščitati da hrvatski bek mora promijeniti menadžera i prijeći u agenciju Arthura Becka u kojoj je imao udio u vlasništvu.

Sada se sumnja i na transfer Josipa Šutala, piše nizozemski NRC. Naime, Mislintat kod pregovora oko njegovog dolaska uopće nije razgovarao s igračevim agentom Marinom Bulom koji je sa stoperom od početka karijere.

U transferu je sudjelovao sa Zdenkom Ostojićem i Marcom Lichtsteinerom koji su ranije sa spomenutim sportskim direktorom surađivali po tom pitanju.

"Sportski direktor stigao je 3. kolovoza na pregovore u Zagreb, ali to se inače radi preko predstavnika ili telefonski. Dva tjedna kasnije dogovoren je transfer da se Bule nije uopće čuo s igračem, a nisu ga kontaktirali ni Dinamo ni Ajax", stoji u tekstu NRC-a.

Sukob interesa strogo je zabranjen u klubu koji je u velikoj krizi na početku ove sezone. Trenutno je na 15. mjestu sa 16 bodova manje od vodećeg PSV-a.

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!