Tenis

Poznati finalisti ATP turnira u Astani, Korda slavio nakon tri tie-breaka

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 02.10.2023.
Poznati finalisti ATP turnira u Astani, Korda slavio nakon tri tie-breaka
Foto: EPA

Sebastian Korda u tri tie-breaka izbacio je Hamada Međedovića, a Adrian Mannarino bio je bolji od Sebastiana Ofnera. Spomenuti dvojac igrat će finale ATP turnira u Astani...

U finalu ATP turnira u kazahstanskoj Astani igrat će Amerikanac Sebastian Korda i Francuz Adrian Mannarino koji su danas slavili svojim polufinalnim susretima.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Korda je u prvom polufinalu svladao srpskog igrača Hamada Međedovića sa 6:7, 7:6, 7:6, dok je potom Mannarino puno lakše nadigrao Austrijanca Sebastiana Ofnera sa 6:4, 6:2.

Za 23-godišnjeg Kordu ovo je šesti plasman u finale nekog ATP turnira, a drugi ove godine. U siječnju je izgubio završni dvoboj u Adelaideu od Novaka Đokovića, a jedini naslov u dosadašnjoj karijeri osvojio je prije dvije godine u Parmi.

Iskusnom 35-godišnjem Mannarinu ovo je 14. plasman u finale na ATP Touru, a do sada je osvojio tri naslova. U 2023. godini ovo mu je treći finale, nakon naslova u Newportu i finala na Mallorci, čime je izjednačio svoju najbolju godinu u karijeri, 2019. je osvojio jedan naslov uz još dva nastupa u finalima.

ATP Astana, polufinale:
Sebastian Korda - Hamad Međedović 6:7 (8), 7:6 (2), 7:6 (3)
Adrian Mannarino - Sebastian Ofner 6:4, 6:2

FOTO: EPA/MATT TURNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!