Nogomet

Al Nassr preokretom do druge pobjede u AFC Ligi prvaka, Al Ittihad odbio igrati protiv Sepahana

Mihaela Bradovski • utorak, 03.10.2023.
Al Nassr preokretom do druge pobjede u AFC Ligi prvaka, Al Ittihad odbio igrati protiv Sepahana
Foto: Pixsell

U AFC Ligi prvaka odigran je dio susreta drugog kola, a u akciji je bio Al Nassr za kojeg nastupa i Marcelo Brozović. U ovom kolu upisao je pobjedu protiv tadžikistanskog Istiqlola...

Drugo kolo AFC Lige prvaka Al Nassru je donijelo domaći dvoboj protiv Istiqlola i pobjedu 3:1. Tadžikistanci su vodili do sredine drugog poluvremena, ali domaćin je ipak došao do preokreta i pobjede.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je to ujedno i hrvatski dvoboj, na jednoj strani bio je Marcelo Brozović, a na drugoj bivši branič Varaždina Ivan Novoselec. Pobjeda je na kraju pripala Brozoviću i Al Nassru.

Poveli su gosti pogotkom bjelokošćanskog napadača Senana Sebaija i tu prednost gosti su držali do 66. minute unatoč velikom pritisku kvalitetnijeg domaćina.

U 66. minuti Cristiano Ronaldo prizemljio je goste i izjednačio na 1:1, a u narednih 11 minuta Anderson Talisca postiže dva pogotka i odvodi Al Nassr do pobjede.

Marcelo Brozović igrao je do 83. minute, a Novoselec je odradio cijelu utakmicu.

Dan je obilježio skandal u Isfahanu gdje su se trebali sastati Sepahan i Al Ittihad, ali susret nije odigran.

Igrači Al Ittihada su doputovali na stadion, ali odluka kluba je bila da ipak ne nastupe zbog statue Qasema Soleimana kojeg u Iranu smatraju junakom, a riječ je o vojnom zapovjedniku koji je vodio iranske vojne operacije u regiji, a ubijen je u američkom napadu dronom 2020. godine. I dok ga Iranci doživljavaju pozitivno, u Saudijskoj Arabiji na njega gledaju potpuno suprotno, vrlo negativno.

Niti domaći navijači, kojih je bilo na tribinama oko 60 tisuća, nisu odobravali statuu koju su mnogi od njih smatrali nepotrebnom provokacijom te je niz predmeta bačeno prema njoj, a dio navijača skandirao je protiv politizacije nogometa.

FOTO: Hrach Khachatryan/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!