Tenis

Australian Open od sljedeće godine uvodi promjenu da bi se izbjegli dugi noćni mečevi

HINA, Krešimir Milić • utorak, 03.10.2023.
Australian Open od sljedeće godine uvodi promjenu da bi se izbjegli dugi noćni mečevi

Prošli turnir Murray i Kokkinakis su igrali do četiri ujutro, a to se u budućnosti želi izbjeći. Australian Open 2024. počinje 14. siječnja i traje do 28. siječnja…

Prvi Grand Slam turnir sezone Australian Open počet će u nedjelju i održavat će se 15 dana umjesto 14 po prvi put sljedeće godine kako bi se izbjeglo da noćni mečevi završavaju u ranim jutarnjim satima, objavili su organizatori. Noćni mečevi koji se protežu do ranih jutarnjih sati uobičajeni su na prvom Grand Slamu sezone, a Britanac Andy Murray, koji je ove godine igrao protiv domaćeg tenisača Thanasija Kokkinakisa do četiri sata ujutro, opisao je taj meč kao 'farsu'.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Organizatori tvrde da podaci pokazuju da mečevi sada traju duže i da bi prelazak na nedjeljni početak od ponedjeljka pomogao ublažiti pritisak na igrače i navijače.

"Poslušali smo povratne informacije igrača i navijača i uzbuđeni smo što možemo ponuditi rješenje za smanjenje kasnih završetaka dok nastavljamo pružati fer i ravnopravan raspored na terenima stadiona", rekao je direktor turnira Craig Tiley.

"To ćemo postići uvođenjem dodatnog dana, što će doprinijeti boljem rasporedu za navijače i igrače."

Roland Garros također traje 15 dana, dok su US Open i Wimbledon turniri koji traju 14 dana.

Nedjeljni početak u Melbourneu znači da će se broj mečeva na tri glavna terena povećati sa 47 na 52. Noćne sesije i dalje će obuhvaćati najmanje dva meča. Dnevna sesija u Rod Laver Areni i Margaret Court Areni imat će najmanje dva meča, kako bi se ograničile kasne završnice. Raspored na Areni John Cain ostaje isti.

Australian Open 2024. počinje 14. siječnja i traje do 28. siječnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!