Nogomet

Ancelottijev povratak na mjesto gdje mu nije išlo

Krešimir Milić • utorak, 03.10.2023.
Ancelottijev povratak na mjesto gdje mu nije išlo
Foto: EPA

Mandat u Napulju za don Carla još uvijek je bolna tema, a danas dolazi podsjetiti Aurelija De Laurentisa da ga je slao u mirovinu prerano. Napoli će danas ugostiti Real Madrid s kojim je Ancelotti od rastanka s Napuljem osvojio između ostalog i Ligu prvaka…

Glavno pitanje talijanskih novinara za Carla Ancelottija po dolasku u Napulj bilo je vezano uz Napoli. Posao koji je ostao nedovršen za talijanskog stručnjaka. Mjesto je to, kako ga opisuju Talijani, za don Carla na kojem nikad nije uspio razviti pravu ljubav.

Igraj na Napoli - Real Madrid na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bilo je nešto i do rezultata, nešto do sreće, a nešto i do tvrdoglavosti vlasnika Napolija Aurelija De Laurentisa koji je te 2019. slao Carla Ancelottija u mirovinu. Pojasnio je nekoliko puta talijanski strateg da sukoba i svađe nije bilo, a samo tri dana od odlaska našao je novi posao u Evertonu, a onda i u Realu.

Pokazao je Ancelotti više puta od tog odlaska da su u Napoliju pogriješili, a danas se sprema pokazati još jednom De Laurentisu da je trebao dobiti još vremena i da mirovina može pričekati. Glavne brige Talijanu su danas su oko sastava i s kime krenuti na stadionu Diego Armando Maradona.

Postavljaju se pitanja hoće li Modrić dobiti minutažu, ide li Camavinga na beka te ima li odmora za Bellinghama. Odgovore na njih ima Ancelotti, a otkrit će ih tek od 21 sat.

Napoli je bio prošlosezonski hit. Stigli su do četvrtfinala Lige prvaka gdje su ispali od Milana, ali osvojili su Scudetto uvjerljivo. Okosnica momčadi je ostala, a najvažnije od svega, udarne igle Kvaratškelia i Osimhen su tu.

Njih dvojicu je i Ancelotti najviše isticao, a koje rješenje za zadržati ih ima vidjet ćemo večeras. Napoli još traži onu lakoću igranja od prošle sezone s obzirom na promjenu trenera i dolazak Rudija Garcije na klupu. Pomaci su vidljivi, ali s druge strane Real je ipak puno ozbiljniji protivnik od Leccea i Udinesea.

Što su rekli?

Rudi Garcia, trener Napolija: "Liga prvaka je najljepše natjecanje pa je uvijek poseban trenutak za trenere i igrače. Sama himna Lige prvaka nas motivira, a Napoli mora igrati ovo natjecanje svake godine. Igramo protiv momčadi s jedinstvenim popisom uspjeha koji su osvojili pet Liga prvaka u zadnjih deset godina i imaju bar desetak igrača iz posljednjeg finala protiv Liverpoola."

Carlo Ancelotti, trener Real Madrida:"Oni su jako dobri napadači koji su puno pokazali prošle sezone. Imaju različite karakteristike i jako im dobro ide. Kvara je jako dobar u jedan na jedan, a Osimhen je moćan, puno se kreće i vrlo je opasan. Postoje dvojbe za prvih 11, više vama nego meni. Imamo puno opcija."

Mjesto, vrijeme, sudac

Stadion Diego Armando Maradona, Napulj, 21 sat

Sudac: Clément Turpin (Francuska)

Nedostaju

Napoli: Gollini, Juan Jesus, Rrahmani (ozljede)

Real Madrid: Alaba, Courtois, Guler, Militao (ozljede)

Prethodni međusobni dvoboj

Posljednji put su se susreli 2017. godine u osmini finala Lige prvaka, a Real je slavio u obje utakmice rezultatom 3:1.

Prognoza

Napoli nije na razini prošle sezone, a Real je puno ozbiljniji takmac od Leccea i Udinesea. Napadi su efikasni, a onda su i golovi sigurna oklada.

FOTO: EPA/Juanjo Martin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!