Nogomet

Šimić i Sučić na teškom ispitu protiv neugodnog Real Sociedada

Branimir Korać • utorak, 03.10.2023.
Šimić i Sučić na teškom ispitu protiv neugodnog Real Sociedada
Foto: EPA

U drugom kolu skupine D Lige prvaka Salzburg dočekuje na svom travnjaku Real Sociedad. Nakon velike pobjede na startu u Lisabonu, Salzburg će pokušati novim slavljem napraviti još jedan korak prema prolasku skupine...

Odigrano je tek jedno kolo i još uvijek je prerano govoriti o prolasku u sljedeću fazu Lige prvaka, ali Salzburg je napravio veliki korak prema ostvarenju tog cilja slavljem u gostima kod Benfice. U prvom kolu Salzburg je u Lisabonu slavio s 2:0 uz odličan nastup Roka Šimića koji je ponovno na pravom putu.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon te pobjede protiv Benfice, Salzburg je kiksao na svom travnjaku u prvenstvu protiv Linza gdje je poražen 1:0, ali je nakon toga upisao uvjerljive 4:0 pobjede protiv Austrije Salzburg u Kupu te istim rezultatom za vikend u prvenstvu protiv Austrije Lustenau.

Slijedi dvoboj protiv Real Sociedada, vrlo neugodnog protivnika koji je naviknuo iz tjedna u tjedan igrati velike i teške utakmice te se nositi s pritiskom. Španjolci u Austriju dolaze po sva tri boda.

Na početku puta u Ligi prvaka upisali su domaći remi protiv Intera u susretu u kojem su zaslužili puno više. Imaju su vodstvo, puno veći broj prilika, igrali bolji nogomet, ali Inter je ipak na kraju osvojio bod.

Nastup Sociedada u tom susretu daje nadu kako može i u ovom natjecanju biti konkurentan i boriti se za prolaz iako nije u ovom susretu stigao do pobjede.

Bitno je naglasiti kako u španjolskom prvenstvu igra jako dobro, nakon tog remija s Interom, upisao je tri pobjede u prvenstvu i to 4:3 protiv Getafea, 1:0 protiv Valencije i 3:0 protiv Athletic Bilbaa.

Što su rekli

Gerhard Struber, trener Salzburg: "Moramo odigrati na vrhuncu svojih mogućnosti kako bi nastavili tamo gdje smo stali u Lisabonu. Trebamo svi ići u istom smjeru, Real Sociedad je vrlo energična momčad koja ima odličnu tranziciju. To je protivnik koji igra sjajno u svom prvenstvu i vrlo je stabilan."

Imanol Alguacil, trener Real Sociedada: "Izuzetno cijenim našeg sljedećeg protivnika. Ima mlade i hrabre igrače koji mnoge stvari rade na pravi način. Međutim mi smo u dobroj formi i vjerujemo da imamo jako dobru priliku upisati pobjedu u narednom dvoboju."

Mjesto, vrijeme, sudac

Salzburg, Red Bull Arena, 18:45

Sudac: Bartosz Frankowski (Poljska)

Nedostaju

Salzburg: Mamady Diambou, Fernando, Daouda Guindo, Sekou Koita, Bryan Okoh, Justin Omoregie, Lukas Wallner (ozljede)

Real Sociedad: Martin Merquelanz, Alvaro Odriozola, Kieran Tierney (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

2018. godine ovi protivnici sastali su se u šesnaestini finala Lige prvaka, a Salzburg je prošao dalje. U Španjolskoj je bilo 2:2, a onda je Salzburg kod kuće slavio s 2:1 i eliminirao Španjolce.

Prognoza

Vrlo zanimljiv dvoboj u kojem su moguća sva tri znaka, ali nekako nam vuče na remi.

FOTO: EPA/MIGUEL A. LOPES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!