Nogomet

Marca o Šimiću: 'Ističe se završnicom i već ima više golova od oca u Ligi prvaka'

Krešimir Milić • utorak, 03.10.2023.
Marca o Šimiću: 'Ističe se završnicom i već ima više golova od oca u Ligi prvaka'
Foto: EPA

Uoči utakmice Red Bull Salzburga i Real Sociedada ugledni španjolski medij posvetio je članak mladom hrvatskom napadaču. Protiv Benfice je bio strijelac i asistent…

Red Bull Salzburg će nakon pobjede u prvom kolu Lige prvaka protiv Benfice ugostiti Real Sociedad, a toj utakmici posvetio je pažnju ugledni španjolski medij Marca. Posebnu pažnju dobio je mladi hrvatski napadač Roko Šimić koji je protiv Benfice bio strijelac i asistent.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U uvodu su napisali da je sin Darija Šimića, nekadašnjeg igrača Intera i Milana, a o njegovom razvojnom putu porazgovarali su s Christophom Freundom, nekadašnjim direktorom Red Bull-a, danas Bayerna.

Podsjetili su da je stekao nadimak 'novi Haaland, a bivši direktor Red Bulla je izjavio kako je 'nevjerojatan potencijal. Usporedili su ga i s ocem te naveli kako se Roko može pohvaliti podatkom da ima više golova od Darija.

"Roko se već sad može pohvaliti da je napravio nešto što njegov otac nije, zabio gol u Ligi prvaka. Ističe se završnicom i snalaženjem u šesnaestercu. Gledajući listu Salzburgovih devetki moralo bi se reći da je bliže Šešku nego Haalandu. Moćan je u zračnim duelima i obično završava akcije s jednim ili dva dodira", navodi Marca.

"Budućnost je njegova. U prošlosti ga se povezivalo s Real Madridom, ali san mu je, tako tvrdi njegov otac, zaigrati za Milan. Vidjet ćemo...", zaključili su.

FOTO: EPA/LAURENT GILLIERON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!