Nogomet

Ludnica u Eindhovenu okončana remijem, Arsenal poražen u Lensu

Mihaela Bradovski • utorak, 03.10.2023.
Ludnica u Eindhovenu okončana remijem, Arsenal poražen u Lensu
Foto: EPA

U skupini B Lige prvaka dvije sjajne utakmice. Lens je na svom travnjaku slavio protiv Arsenala, a PSV i Sevilla remizirali su 2:2...

Lens - Arsenal 2:1

Arsenal je doputovao u Francusku po sva tri boda, imao je sasvim dovoljno prilika, ali Lens je na kraju ipak slavio s 2:1.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Arsenal je u 14. minuti kaznio pogrešku domaće obrane, Saka je došao do lopte na polovici Lensa, odmah je proigrao Gabriela Jesusa koji kreće prema kaznenom prostoru domaćina i s ruba šesnaesterca pogađa za vodstvo Topnika.

Desetak minuta kasnije Lens se vraća u utakmicu. Nakon lošeg ispucavanja lopte Davida Raje, domaćin uzima posjed, brzo lopta dolazi do Wahija koji pronalazi Thomassona, a on krasne pogađa suprotni kut za poravnanje.

Ubrzo novi problemi za Artetu, zbog ozljede igru je morao napustiti Saka, deset minuta prije kraja prvog dijela.

U drugom poluvremenu Arsenal je krenuo po novi pogodak, a najbolju priliku imao je kada je Tomiyasu potpuno sam pucao nakon korenra, ali Samba čudesno brani.

I kada već ne zabija Arsenal, zabija Lens. Frankowski je odlično s desne strane pronašao mladog Wahija koji fantastično reagira i iz prve pogađa s destek metara za 2:1.

Izdržao je domaćin nije primio pogodak do kraja i stigao je do tri velika boda.

PSV - Sevilla 2:2

Potpuna ludnica u Eindhovenu gdje je viđen niz prilika na obje strane, a u ludoj završnici susret je okončan 2:2.

U 37. minuti kratko je trajalo slavlje domaćina, nakon ubačene lopte iz slobodnog udarca, Andre Ramalho pucao je glavom, lopta ulazi u mrežu, ali dosuđeno je zaleđe.

Početkom drugog dijela Sevilla dolazi do pogotka. Pogriješio je upravo Ramalho koji je predao loptu Adriji Pedrosi, on se sjurio prema golu i iskosa zabio pogodak. Međutim ponovno je pogodak poništen i to vrlo upitno zbog igranja rukom Pedrose.

Nije to "ubilo" Sevillu koja je odmah stvorila sjajnu priliku, pobjegao je En Nesyri nakon krasnog dodavanja Ivana Rakitića i zatresao gredu.

U 63. minuti sjajni Noa Lang na drugoj strani odlično je gađao, ali milimetri su ga dijelili od pogotka i lopta se odbila od vratnice.

Sevilla je ipak došla do vodstva u 67. minuti i to krasnim pogotkom Nemanje Gudelja. Odlično ubačena lopta na Sergija Ramosa na drugoj vratnici, on je spušta za Gudelja koji krasnim volejom zakucava loptu u mrežu.

U 84. minuti dosuđen je kazneni udarac za PSV nakon prekršaja Ramosa u 16 metara. Loptu je uzeo Luuk de Jong koji ne griješi i poravnava na 1:1.

Odmah Sevilla uzvraća! En Nesyri odmah nakon što je Sevilla krenula s centra zabija glavom na ubačaj mladog Juanlua.

U 90. minuti u kontru bježi Lukebakio i ima priliku staviti točku na i, ali pogađa vratnicu.

I umjesto da Sevilla riješi pitanje pobjednika, prima gol u 95. minuti, nakon odbijanca iz blizine loptu u mrežu šalje Teze.

Ivan Rakitić odradio je cijelu utakmicu za goste.

FOTO: EPA/Mohammed Badra

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Lens2:1Arsenal
PSV Eindhoven2:2Sevilla
1Arsenal 616:4+1213
2PSV Eindhoven 68:10-29
3Lens 66:11-58
4Sevilla 67:12-52

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!