Nogomet

Newcastle pregazio PSG, nula u Dortmundu!

Petar Jenjić • srijeda, 04.10.2023.
Newcastle pregazio PSG, nula u Dortmundu!
Foto: EPA

Odigrane su i dvije utakmice u skupini F Lige prvaka. Newcastle je pregazio PSG i došao do prve pobjede, dok su Borussia Dortmund i Milan odigrali bez golova...

Newcastle - PSG 4:1

Odličnu utakmicu odigrao je Newcastle koji je potpuno razbio PSG na svom St. James Parku. Engleska momčad vratila je na svoj stadion Ligu prvaka po prvi puta od 90-ih godina prošlog stoljeća i uzvratila navijačima na najbolji mogući način.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je PSG imao jednu dobru šansu preko Ousmanea Dembelea, Newcastle je ipak prvi stigao do gola. U 17. minuti domaćin je poveo nakon greške obrane PSG-a, pucao je Alexander Isak, obranio Gianluigi Donnarumma, ali na odbijenoj je lopti bio Miguel Almiron i pospremio u gol.

Veliki pritisak urodio je plodom Newcastleu koji je postigao pogodak u 40. minuti. Prvotno je dosuđeno zaleđe, ali nakon provjere sudac je pokazao da je lopta kod udarca glavom Dana Burna prešla gol liniju. Unatoč tome, čini se da je u tijeku akcije Fabian Schär igrao rukom, ali suci se nisu oglasili po tom pitanju.

Domaćin je do trećeg pogotka stigao nakon 50 minuta igre kada je asistent Kieran Trippier iskosa odigrao za Seana Longstaffa, a njegov sunarodnjak poentirao iza Donnarumme. Šest minuta kasnije PSG je smanjio, glavom je poentirao Lucas Hernandez na ubačaj Warrena Zairea-Emeryja.

Pobjedu je u prvoj minuti sudačke nadoknade lijepim udarcem potvrdio Schär kojem je to prvi pogodak ove sezone.

Borussia Dortmund - Milan 0:0

U Dortmundu nije bilo promjene rezultata nakon prvog poluvremena, iako su i jedna i druga ekipa imale svoje prilike za postizanje pogotka. Nešto više imao je domaćin, no bez konkretnijeg učinka.

Samuel Chukwueze i Tijjani Reijnders imali su šanse za Milan u 87. minuti, ali ništa od pogotka za talijansku momčad. Zadovoljan ne može biti ni domaćin koji je došao do prvog boda ove sezone.

FOTO: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Borussia D.0:0Milan
Newcastle4:1PSG
1Borussia D. 67:4+311
2PSG 69:8+18
3Milan 65:8-38
4Newcastle 66:7-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!