Nogomet

Jakirović: 'S Drmićem nećemo riskirati, vidjet ćemo koliko će Baturina moći'

Mihaela Bradovski • srijeda, 04.10.2023.
Jakirović: 'S Drmićem nećemo riskirati, vidjet ćemo koliko će Baturina moći'
Foto: Pixsell

Dinamo u drugom kolu Konferencijske lige gostuje na Kosovu protiv Ballkanija. U tom susretu bit će oslabljen, ali svejedno ide po pobjedu...

Sergej Jakirović upozorava na Ballkani, riječ je o momčadi koja se ne smije podcijeniti i Dinamo u tom susretu mora biti oprezan.

Igraj na Ballkani - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica protiv Ballkanija koji je vrlo organizirana i dobra momčad. Postavljeni su u formaciju 4-4-2 s rombom u sredini za što smo se pripremali koliko smo uspjeli. Moramo biti na svom maksimumu, čvrsti i agresivni. Isto tako moramo biti oprezni jer oni na svom terenu imaju sve pobjede u Europi i moramo biti pravi ako mislimo nešto uzeti u ovom susretu", rekao je Jakirović.

Ono što ga muči su izostanci zbog ozljede, niti Josip Drmić neće moći nastupiti.

"Drmić je upitan i s njim nećemo riskirati. Imamo i u nedjelju važnu utakmicu protiv Istre gdje će nam biti potreban. Baturina je jučer trenirao na nekih 50 posto, smeta ga nešto u koljenu i vidjet ćemo hoće li moći."

Jakirović je poraz od Hajduka ostavio iza sebe.

"Mi smo se već u ponedjeljak okrenuli Ballkaniju, ja i dalje mislim da smo nezasluženo izgubili, taj pogodak bio je zalutali metal. Odmah imamo priliku za iskupljenje, moramo greške smanjiti na minimum, ne možemo u svakoj utakmici nešto poklanjati protivniku. Nadam se da će ih u budućnosti biti sve manje."

Ono na što Jakirović kod Ballkanija posebno upozorava su prekidi.

"Analizirali smo ih, imaju nekoliko vrlo visokih igrača koji su jako opasni u prekidu. Morat ćemo tu biti posebno oprezni. Očekivano su čvrsti i agresivni te traže duel igru."

Jakirović je već odradio ove sezone kvalifikacije na Kosovu, također na ovom stadionu u Prištini, samo što je igrao s Rijekom protiv Dukagjinija.

"Meni je isto, ja sam ovdje da radim svoj posao. Dinamo ima puno navijača na Kosovu, ali imala je i Rijeka. Meni je najvažnije da odradimo svoj posao, ostvarimo cilj i upišemo pobjedu."

Marko Bulat trebao bi nastupiti od prve minute u ovom susretu.

"Ballkani je potentna momčad koja je već nekoliko godina na okupu i moramo krenuti snažno jer će tako i oni krenuti. Teren će biti jednak i nama i njima, ali vjerujem da ćemo dobro odigrati, posebno nakon ovog kiksa protiv Hajduka."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • prva vidilica04.10.2023. u 20:29
    Upravo u ovoj Jakirovićevoj izjavi da su nezasluženo izgubili u Splitu se krije njegova filozofija igre: bunker! Jer, šta su to oni prema naprid napravili da bi imao pravo reći da su promašili nekoliko velikih šansi a da su primili slučajni, glupi, štagod gol? Nula! Ništa! Imali posjed baluna s... [više na forumu]
    prva vidilica