Nogomet

Dinamo traži kod Ballkanija povratak u formu koju je imao prije derbija

Krešimir Milić • četvrtak, 05.10.2023.
Dinamo traži kod Ballkanija povratak u formu koju je imao prije derbija
Foto: FaH

Prije poraza u derbiju od Hajduka imali su dinamovci pet pobjeda u nizu te zabili 20 golova. Na gostovanju u Prištini desetkovani ozljedama žele vratiti pobjedničku formu…

Niz koji je imao Dinamo uoči derbija na Poljudu predstavljao se kao opasnost i za Splićane. Nizali igrači Dinama pobjede i punili mreže, ali s Poljuda su otišli poraženi s 0:1. Nakon poraza od Hajduka traži momčad Sergeja Jakirovića povratak na put kojim su krenuli prije derbija nanizali pet pobjeda i zabili 20 golova.

Igraj na Ballkani - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedna od tih pobjeda bila je u 1. kolu Konferencijske lige protiv Astane. Slavili su Modri 5:1 na Maksimiru u jednoj od boljih izvedbi ove sezone. Bio je to treći put ove sezone da pobjeđuju Astanu u Europi, nakon što su se ranije susrelo u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Danas gostuje momčad Sergeja Jakirovića na Kosovu kod Ballkanija. Utakmica se igra u Prištini, a Dinamo želi vratiti pobjedničku formu na ovom gostovanju. Otegotna okolnost za Zagrepčane je momčad desetkovana ozljedama.

Danas ne mogu računati na Petkovića, Špikića, Ristovskog, Ljubičića i Drmića zbog ozljeda kao i od ranije na Stojkovića i Kačavendu, a kapetan Ademi nije prijavljen za Europu s obzirom na to da je njegov transfer ostvaren nakon roka za prijave.

Bit će to test za druge igrače koji čekaju priliku da pokažu danas zaslužuju li je češće. Jakiroviću je ovo drugo gostovanje na Kosovu ove sezone, igrao je ranije tamo s Rijekom u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu i završio s pobjedom.

Isti ishod očekuje Jakirović od svoje momčadi i danas.

Što su rekli?

Ilir Daja, trener Ballkanija: "Svaki protivnik je težak, a Dinamo je jedna od najboljih momčadi na području Balkana. Susreo sam se s njima dok sam vodio Skënderbeu. Bile su to jako teške utakmice. Moramo ići korak po korak. Morate znati da u ovoj skupini mi imamo uvjerljivo najmanji koeficijent, ali razumijem da su se očekivanja povećala. Naš glavni zadatak je da predstavimo kosovski nogomet u najboljem mogućem svjetlu."

Sergej Jakirović, trener Dinama::" Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica protiv Ballkanija koji je vrlo organizirana i dobra momčad. Postavljeni su u formaciju 4-4-2 s rombom u sredini za što smo se pripremali koliko smo uspjeli. Moramo biti na svom maksimumu, čvrsti i agresivni. Isto tako moramo biti oprezni jer oni na svom terenu imaju sve pobjede u Europi i moramo biti pravi ako mislimo nešto uzeti u ovom susretu"

Mjesto, vrijeme, sudac

Stadiumi Fadil Vokrri, Priština, 18:45 sati

Sudac: Atilla Karaoglan (Turska)

Nedostaju

Ballkani: Emërllahu (ozljeda)

Dinamo: Stojković, Kačavenda, Drmić, Petković, Ristovski, Špikić, Ljubičić (ozljede), Ademi (nije prijavljen)

Prethodni međusobni dvoboj

Nikad se dosad nisu susretali.

Prognoza

Dinamo je izraziti favorit, ali s brojnim izostancima raste šansa Ballkanija.

Foto: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!