Nogomet

Tonali nakon velike pobjede: 'Sretan sam što sam ovo doživio s ljudima koji su dugo čekali ovu noć'

Krešimir Milić • četvrtak, 05.10.2023.
Tonali nakon velike pobjede: 'Sretan sam što sam ovo doživio s ljudima koji su dugo čekali ovu noć'
Foto: EPA

Zvijezda Newcastlea s oduševljenje je prokomentirala veliku pobjedu protiv PSG-a. Slavio je Newcastle i zauzeo prvo mjesto u skupini…

Newcastle razbio je PSG s 4:1 u Ligi prvaka. Nova je to briga za Parižane koji su trošili milijune na momčadi s kojima nisu uspjeli napraviti iskorak u Ligi prvaka, a ove sezone su u najvećoj krizi dosad što se rezultata tiče.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S druge strane Newcastle kao jedan od najbogatijih klubova na svijetu nema takvih problema. Povratak u Ligu prvaka za njih ide kao po loju, a golovima Miguela Almirona, Dana Burna, Seana Longstaffa i Fabiana Schara jučer su slavili protiv PSG-a.

Komentar utakmice dao je talijanski veznjak Sandro Tonali.

"Bilo je sjajno jer smo počeli točno onako kako smo htjeli i točno onako kako smo to pripremili. Imali smo dovoljno sreće, zapravo povlačim to, imali smo priliku otići na odmor s 2-0 i to nam je dalo još više energije. Dobro smo znali da nakon takvog prvog poluvremena odlazak na prekid može pokositi zamah, ali umjesto toga smo otišli tamo i odmah postigli treći gol. Jako sam sretan što sam doživio ovu utakmicu na stadionu s ovim ljudima koji su toliko dugo čekali ovakvu noć", rekao je u programu Sky Sport Italia.

Newcastle je sada prvi u skupini Lige prvaka s četiri boda, ispred PSG-a s tri, svog starog kluba Milana s dva i Borussije Dortmund s jednim bodom. Pitali su ga hoće li zbog toga svojim bivšim suigračima poslati sliku tablice?

"Neću to poslati. Nisam vidio njihovu igru, vidio sam rezultat, vidjet ćemo na kraju skupine gdje smo. U svakom slučaju, trebali bismo biti ponosni što smo igrali na ovoj razini i sada moramo odmah stisnuti tipku za resetiranje Premier lige. Ovakva noć može nam dati jako puno, ali i oduzeti mentalnu i fizičku energiju, stoga moramo biti oprezni."

Osvrnuo se i na kolegu iz reprezentacije na drugoj strani Gianluigija Donnarummu.

"Poslije smo razgovarali. Napravio je dva čuda u prvom poluvremenu koja nisu bila dovoljna za dva pogotka, jer smo jednostavno bili previše odlučni da postignemo gol. To postaje teško čak i za vratara koji spašava sve. Također smo razgovarali prije utakmice, on je prijatelj, igrali smo zajedno u mnogim utakmicama i još uvijek igramo za Italiju. Redovito se čujemo, on je dobar momak i pokazao je s te dvije sjajne obrane koliko je jak vratar."

Foto: EPA/PETER POWELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!