Ostali sportovi

IBF radi pritisak: Hrgoviću se ipak smiješi velika borba za naslov u skoroj budućnosti

Branimir Korać • petak, 06.10.2023.
IBF radi pritisak: Hrgoviću se ipak smiješi velika borba za naslov u skoroj budućnosti
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Filip Hrgović i dalje nije siguran kada će ponovno u ring, ali posljednje naznake govore kako bi to moglo biti u skoroj budućnosti...

Filip Hrgović nalazi se u poziciji obaveznog izazivača za IBF titulu i u čekaonici je te još uvijek ne zna protiv koga će se boriti.

Igraj na boksačke mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trebao je to biti Oleksandr Usik, ali kao što to obično bude u svijetu elitnog boksa, upleo se novac i Usik je prihvatio borbu protiv Tysona Furyja za ujedinjenje titula.

To ne bi bilo uopće sporno i Hrgović bi se strpio te se borio protiv pobjednika te borbe, da već ne postoji klauzula u njihovom ugovoru koja uključuje i opciju revanša koji je vrlo izgledan što znači još dužu pauzu za Hrgovića.

S tim nisu sretni niti u IBF-u i kako tvrdi Mike Coppinger s ESPN-a, IBF je već poduzeo korake.

Naime Furyjevom i Usikovom timu IBF je poslao službeno pismo u kojem stoji da se pobjednik njihove borbe bez iznimke mora boriti protiv Filipa Hrgovića. Ukoliko pobjednik odbije borbu i odluči se za revanš, ostat će bez IBF pojasa za koji će se Hrgović boriti protiv sljedećeg protivnika na listi, a to je u ovom trenutku - Anthony Joshua.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!