Nogomet

Smoje debitira na klupi: 'Mislim da su igrači svjesni ozbiljnosti situacije, bit će igračkih promjena'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 06.10.2023.
Smoje debitira na klupi: 'Mislim da su igrači svjesni ozbiljnosti situacije, bit će igračkih promjena'

Nakon što je Stjepanu Tomasu uručen otkaz, momčad Osijeka preuzeo je privremeno Ivo Smoje. S novim trenerom Osječani će pokušati prekinuti negativan niz u subotu kada dočekaju Rudeša...

Nogometaši Osijeka u subotu 7. listopada od 16 sati na Opus Areni dočekuju Rudeš u 11. kolu SuperSport HNL-a. Bijelo-plave će u utakmici u kojoj će tražiti prekid negativnog rezultatskog niza voditi Ivo Smoje, bivši igrač, kapetan, skaut i pomoćni trener. Protiv Rudeša će premijerno biti u novoj ulozi koja se ipak bitno razlikuje od svega što je do sada radio.

Igraj na Osijek - Rudeš na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Što sam promijenio? Prvo sam promijenio sebe. Preobražaj iz pomoćnog trenera u glavnog trenera je zahtjevan, trebao mi je dan, dva, možda sam se tek u trećem danu u potpunosti prebacio u novu ulogu. U ovom kratkom mikro ciklusu je bilo nemoguće nešto promijeniti, ali zato smo puno razgovarali, sadržaj treninga je bio isključivo nogometni… Pokušao sam opustiti igrače, vratiti im osmijeh na lice dok su na terenu, da uživaju, da se igraju nogometa. Nadam se da će doza opuštene atmosfere rezultirati pozitivnim ishodom utakmice", rekao je Ivo Smoje.

Suparnik, iako fenjeraš sa samo jednim bodom, neće biti nimalo lagan. Uostalom, pokazao je to Rudeš u onoj prvoj utakmici u Kranjčevićevoj kada je postigao tri pogotka.

"Dobro smo analizirali Rudeš, poštujemo ih i respektiramo. U toj momčadi postoje iznimno opasni pojedinci, postoje neke naznake da će igrati neki novi igrači i moramo se kvalitetno pripremiti. Imaju tri, četiri brza igrača koji će biti glavna opasnost ako stanu u čvrsti blok. Mi smo ozbiljni, ne možemo drugačiji ni biti u ovom trenutku. Na žalost, u zadnje vrijeme nismo pružali igre koje bi nas mogle ohrabrivati da će protiv ikoga biti lako, ali mislim da su igrači svjesni ozbiljnosti situacije i da to neće doći u pitanje."

Utakmica protiv Rudeša servirat će i neke nužne promjene budući da zbog žutih kartona za momčad ne konkuriraju Kristijan Lovrić i Jovan Manev.

"Dosta smo promišljali i razmišljali u ovih nekoliko dana, puno sam razgovarao s ljudima koji su sa mnom, a to su Karlo Primorac, Marin Vučko, Filip Šušnjara i Mislav Leko. To su dečki s kojima sam proveo ovo vrijeme, s kojima sam mudrovao i kombinirao što i kako napraviti. Razgovarao sam i sa sebi nekim dragim ljudima koje iznimno poštujem i cijenim kao što je Damir Vuica. Svi smo se složili da ne bi bilo pametno nešto konkretno mijenjati i ostajemo u formaciji koju smo do sada igrali. Naravno, neke igračke promjene će se dogoditi, ne bi imalo smisla da nastavimo istim putem jer se na žalost pokazalo da nije bilo dobro", zaključio je Ivo Smoje.

AUTOR: NK Osijek

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!