Nogomet

Veliki kiks Al Nassra na domaćem terenu, Brozović asistirao u remiju

Krešimir Milić • petak, 06.10.2023.
Veliki kiks Al Nassra na domaćem terenu, Brozović asistirao u remiju
Foto: EPA

Hrvatski veznjak odigrao je do 80. minute u remiju saudijske momčadi. Asistirao je za prvi gol na susretu, a njegova momčad je ispustila pobjedu u sudačkoj nadoknadi…

Veliku priliku za odvojiti se bodovno od Al Ittihada i Al Ahlija prije velikog derbija imali su nogometaši Al Nassra u 9. kolu saudijskog prvenstva. U goste im je došla momčad iz donjeg doma prvenstvene ljestvice Abha, a susret u kojem su već unaprijed upisivali tri boda zaključili su remijem 2:2.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Imao je Al Nassr vodstvo sve do druge minute sudačke nadoknade kad su prosuli pobjedu i tri boda s kojima bi zauzeli drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Al Nassr došao je u vodstvo već u 3. minuti susreta. Cristiano Ronaldo je sjajno petom proigrao Marcela Brozovića u kazneni prostor koji pronašao u sredini kaznenog prostora Otavia, a on zabio za vodstvo. Bila je to druga asistencija hrvatskog reprezentativca u dresu saudijskog kluba.

Nije se dugo čekalo na drugi gol Al Nassra koji je dominirao tijekom cijelog susreta. Kružili su igrači Al Nassra oko protivničkog šesnaesterca u 28. minuti, loptu je na lijevoj strani primio Sadio Mane i na drugoj stativi pronašao Taliscu koji s pet metara zabija za 2:0.

Gosti su smanjili vodstvo Al Nassra u 36. minuti s bijele točke. Jedanaesterac je skrivio strijelac prvog gola Otavio prekršajem nad Al Sudanijem na vrhu kaznenog prostora, a penal je realizirao Saad Bguir.

Al Nassr je završio susret s 25 udaraca od čega šest u okvir, a i jedna gol im je poništen zbog zaleđa. Unatoč dominaciji domaćina, Abha dolazi do izjednačenja u sudačkoj nadoknadi, a strijelac je bio u drugoj minuti nadoknade Karl Toko Ekambi. Bivši napadač Lyona zabio je prekrasan zgoditak s 20-ak metara za vrijedan bod svoje momčadi na teškom gostovanju.

Marcelo Brozović igrao je do 80. minute kad ga je zamijenio Seko Fofana.

Nakon devet odigranih kola Al Nassr je na trećem mjestu u prvenstvu s 19 bodova, a Abha na 15. sa sedam bodova.

Saudijska Premier liga, 9. kolo
Al Nassr – Abha 2:2

Foto: EPA/STR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!